Renault Scenic: Distributieriem 1.9 Dti 72Kw Bwj.2000

Bouwjaar: 2000

Ik ben de distributieriem aan het veranderen, hiervoor had ik een kit aangekocht met span- en looprol.
Nu heb ik deze al veranderd maar onderaan links van de getande polie krukas zit er ook nog een getande meelooprol.
Moet deze dan niet vervangen worden daar hij niet meegeleverd was bij de kit. De wagen heeft nu +/- 250.000km en ik weet niet of deze al ooit is vervangen.

Ook wou ik weten hoe ik de spanrol best op spanning kan brengen, ik heb geen speciaal gereedschap.

Eveneens heb ik gemerkt dat de waterpomp lichtjes verliest, kan men deze makkelijk vervangen nadien want heb geen ter beschikking nu.

Grtjs

Fred3335

Geplaatst door Fred3335 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 13 jaar geleden

Voor het vervangen van de waterpomp moet dan alles weer los. Dubbel werk dan dus. Hopelijk heb je wel gereedschap om de kruk- en nokkenas te blokkeren?

Gr.

Fred3335 (0), 13 jaar geleden

Ik heb net weer de distributieriem gemonteerd, hoe ik het zag zou ik de waterpomp wel zo kunnen vervangen. Deze zit niet mee op de distributieriem maar wordt aangedreven door de platteriem.

Dit is het model van waterpomp.
http://login.mijngrossier.be/mglive/cata...

Fred3335 (0), 13 jaar geleden

Heb nu iets eigenaardigs, ben even met de wagen weg geweest en na +/- 100 meter rijden gaat het gele lampje oplichten dat er een elektronisch probleem is.
Op stationair toerental gaat het niet oplichten of tenzij men gas geeft tot +/- 2500t. Als men gaat rijden en eveneens onder de 2000 a 2500 toeren blijft het ook uit.

Heb wel gemerkt dat de wagen nu veel beter optrekt dan ooit, maar eens het gele lampje van de elektronica oplicht rijdt hij weer zoals vroeger.
Heb thans maar enkel de grote stekker los gekoppeld gehad van het regelapparaat dat links vooraan in de wagen staat. Deze stekker staat weer perfect gemonteerd.
Verder is er niets losgekoppeld geweest van elektriciteit of dergelijks.

Weet iemand waarvan dit zou kunnen komen?

Heb wel 1/2 liter full synthetische olie bijgevuld bij de semi-synthetische dat er in was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.