Renault Megane-Scenic 1.9 TDI: Distributieriem

Bouwjaar: 1998

Ik wil mijn distributieriem vervangen. Volgens de handleiding moet ik na het vervangen van de riem de instelling van inspuitpomp controleren. Als de riem er weer net zo om heen komt als de oude blijft de instelling toch ongewijzigd? Wie kan mij helpen!

Jelle60

Geplaatst door Jelle60 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Walter11898 (0), 18 jaar geleden

Als die riem losgeweest is is het onvermijdelijk dat die grote tandwielen ietwat verschuiven. Je moet niet alleen de pomp afstellen, maar ook de nokkenas opnieuw timen en een nieuwe spanrol plaatsen. Bij mijn vroegere R21 was dit een voormiddag werk bij de dealer.

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

tandwielen goed merken en dan riemset monteren.De pomp afstellen is meestal niet meer nodig.Controleer ook goed de multieriemspanner,bij twijfel vernieuwen

Jelle60 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tips, ga binnenkort er mee bezig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.