Renault Laguna: distributieriem laguna 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 dCi

Ik moet distributieriem doen van 19 DCi - 74 KW. Maar volgens Tec-Doc en Auto-data heeft men hiervoor een speciaal riemopspangereedschap nodig.
Heeft iemand dit reeds gedaan zonder deze speicale gereedschappen van renault?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

om te spannen heb je geen speciaal gereedschap nodig om de spanning te controleren moet je officieel een meter hebben om de juiste spanning te krijgen.het is een soort trillings meter ,je moet op een voorgeschreven punt op de riem een sensor houden en dan de riem bewegen het display geeft dan het aantal hrz weer .vaak gebeurd het gewoon op gevoel want ook de dealers hebben niet allemaal zo'n meter.

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

die meter heb ik van gates. Maar volgens de "officiële" werkwijze moet je een soort ratelsleutel met verlengstuk op de krukas bevestigen. Hieraan is een armpje bevestigd van een 15-tal centimeter dat dan de riem opspant. Meten doe je wel degelijk met de "meter".
Dank
Jan

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

het spannen van de riem geberd door een m6 bout in de steun van de spanrol te draaien zodat je de bout tegen de spanrol aan draait en daarmee de riem spant stelt niks voor.

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

zoals bij de ouwe gouwe renault dieselmotor dus.
Dank
Jan

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

Yep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.