Renault Clio: Distributieriem vervangen Clio II 1.2 bj 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Volgende week wil ik van mijn Clio II 1.2 uit 1999 kenteken ZB-HN-21 de distributieriem vervangen. Ik heb ervaring met het vervangen van een distributieriem maar nog niet met die van een Clio.

Nu wil ik graag weten of ik de krukas moet blokkeren om de poelie los te krijgen en zo ja hoe. Draai ik de bout gewoon in de normale richting los?
Moet ik de bout waarmee de poelie op de krukas zit vastzetten met een aantal Nm of met locktite borg en moet ik een nieuwe bout monteren?

Al vast bedankt voor de moeite.

Melchior

melchior

Geplaatst door melchior (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

melchior (0), 12 jaar geleden

Ik ontving per mail een heel goed antwoord op mijn bovenstaande vraag.

Draai de krukas totdat de zuiger van de eerste cilinder in het BDP aan het eind van de compressieslag staat. Blokkeer het vliegwiel met een pen of zoals ik doe met een boor van 8mm,in het gat bij de startmotor in het koppelingshuis. Hij zit dan in de starterkrans. Draai nu de bout los van de poelie(verwijderen) en kijk of de merktekens goed staan, MERKTEKEN KRUKASWIEL ONDER, MERKTEKEN NOKKENASWIEL BOVEN. Vervang ook de rollers(belangrijk) Ik span de riem tot ik hem een kwartslag kan draaien en draai de motor met de hand rond een paar maal en zet hem dan weer in de beginstand en controleer de merktekens, staan ze goed alles afbouwen, anders opnieuw beginnen. De bout met 20nm+90graden vastzetten. Kijk voor je begint ook je klepspeling na. Zo, Melchior Ik hoop je hiermee van dienst te zijn geweest.

Hans4040 (340) PRO, 12 jaar geleden

Ja, mooi....dat weten wij ook wel, dus ik snap niet dat je de inhoud van die mail hier plaatst?

mvg,
Hans

melchior (0), 12 jaar geleden

[quote=Hans4040]Ja, mooi....dat weten wij ook wel, dus ik snap niet dat je de inhoud van die mail hier plaatst?

mvg,
Hans[/quote]
Sorry maar ik ging er van uit dat het de bedoeling is om informatie te delen via het forum. Ik wist het nog niet en daarom stelde ik deze vraag. Misschien zijn er nog meer mensen die wat aan dit antwoord hebben.

Hans4040 (340) PRO, 12 jaar geleden

Ah, oke...in dat geval heb je gelijk.
Het antwoord is dus ook terug te vinden via de zoekfunctie en dat maakt het weer makkelijker voor iemand met hetzelfde probleem.

Bedankt voor de feedback,
mvg,
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.