Renault Clio: Lekt koelvloeistof

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Deze auto lekt koelwater. Op zich lijkt het simpel, want vanaf het kleppendeksel drupt het op de versnellingsbak. Maar het is niet duidelijk waar het nu precies vandaan komt. Het lijkt wel vanuit het gasklephuis of het inlaatspruitstuk te komen.

Vraag is of iemand dit herkent en weet of dit een bekend verschijnsel is bij dit type en natuurlijk waar het lekken dan precies vandaan komt.

Gr, Siem

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (160) PRO, 12 jaar geleden

Blijkt de koelwaterslang te zijn en daar zittren een paar hele fijne gaatjes in, alsof iemand met een naald er in heeft zitten prikken.

Bestellen we bij de dealer een nieuwe slang en wat blijkt dat de magazijnman me verteld: ik heb hier ook een slang liggen (van een Quasqai) met precies hetzelfde euvel en dat is veroorzaakt door een steenmarter.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.