Renault Laguna: distrubutieriem geknapt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 16 16V

Hallo,

Vorige week is mijn distrubutieriem geknapt, erg verveld natuurlijk maar volgens de garage heeft 1 van mijn zuigers de kleppen geraakt.
Dit is aan de zuiger te zien (kleine beschadiging op de kop), de kleppen van deze cilinder stonden dan ook ongeveer 3 mil open en je kon zien dat ze nu krom waren. Andere zuigers hadden ook wel kleppen geraakt maar deze kleppen stonden zogoed als dicht.

Ik heb nu een revisie kop gehaald maar volgens de garage kan het wezen dat de stang waar de zuiger aan vast zit krom zal wezen.
Dit zal dan om een hele geringe kromming zijn en de gevolgen kunnen zijn meer olie verbruik en/of 3 of 3,5 cilinder lopen.

Kan iemand mij vertellen hoe groot de kans hierop is?
Nu maak ik mij om het olie verbruik niet zoveel zorgen maar het lopen op minder dan 4 cilinders wel.

Ik wacht de reacties in spanning af.

grt. John

Geplaatst door

john170366 (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Kans is reëel. Er zijn heel veel factoren hier van invloed zoals materiaal sterkte van kleppen, zuigers en drijfstangen en hoe hard was de klap.
Hoeveel omwentelingen maakte de motor op het moment dat het gebeurde?

Ik zou zo wie zo de beschadigde zuiger vervangen. Daarvoor moet de motor open en kun je gelijk de drijfstangen opmeten.

oldford 0
badge

15 jaar

ik heb nogal wat kapotte distrubutie's gehad (laatst nog een op de snelweg met 110km)maar nog nooit drijfstang krom die is wel zo sterk in de lengterichting alleen zijwaartse krachten kan ie niet tegen en anders even de zuigers op bovenste dode punt zetten en meten of ze allemaal even hoog komen

Als de zuigerhoogte nog gewoon in orde is,zou ik me geen zorgen maken om die kleine beschadiging op de zuiger..dat kan verder ook geen kwaad.

Frisse kop erop,nieuwe distributie en rijden maar..

Gr Stefan

stefan84 0

15 jaar

Meestal beschadigd of knapt er maar iets aan een zijde, dus in dit geval een klep.
Wel vreemd dat er maar een klep is beschadigd, dat zijn er meestal wel 4 of 5 bij een multiklepper......
Beslist GOED controleren en anders ander koppie zoals Stefan al aangaf.

Sytze

sytze 0
badge

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.