Renault Megane: ditributieriem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: Mégane Grand Tour 1.6 16v

hallo ik wil graag weten of het veel werk is om distributiesnaar te vervangen, en is daar speciaal gereedschap voor nodig?
kan ik evt. ergens een handleiding en gegevens vinden? B.V.D. Dirk

8226tr

Geplaatst door 8226tr , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

anoniem-1573996169, 10 jaar geleden

dat is inderdaad behoorlijk wat werk,en speciaal blokkeergereedschap is hiervoor nodig,aan de andere zijde dan je distributie op je cilinderkop zitten 2 plastic doppen die moet je verwijderen en daar moet afstelgereedschap in gepast worden om de nokkenassen te blokkeren en aan voorkant onder op je motor moet je een boutje verwijderen en daar moet een paspen inkomen,en niet zomaar lukraak wat doen want de krukaspoulie is spielloos en kan dus alle kanten opdraaien,als je een nieuwe set koopt zitten de 2 plastic doppen en nieuwe kukasbout bij

8226tr, 10 jaar geleden

bedankt voor je reactie, zijn die paspennen te koop of weet je toevallig de maat ervan.
prettig weekend, Dirk

Renaultmonteurtje PRO, 10 jaar geleden

LET OP, motor is SPIELOOS!


dealer kan de pennen leveren


vervang ook de krukaspoelie bout!

8226tr, 10 jaar geleden

bedankt voor jullie reactie, zal het in mijn achterhoofd houden, mijn dochter wil die auto eventueel kopen maar moet nog beslissen.

prettig weekend allemaal, Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.