Renault Mégane Grand Tour 2007: Diverse elektrische problemen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M D8, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Ik heb een Renault Megane Grand Tour uit 2007 en heb diverse elektrische problemen:
1. Linker voorraam gaat niet meer open (zelfde soort probleem enkele jaren terug gehad, maar toen ging ie niet meer omhoog; bleek een los stekkertje achter de deur bekleding te zijn)
2. Ventilatiesyteem compleet dood. Display is leeg, niets werkt
3. Radio gaat niet meer vanzelf uit als je de motor afzet en het linker portier opent, dat was tot voor kort wel zo
4. Al een hele tijd werkten de knopjes aan de buitenkant van de portieren niet meer om daarmee de auto op slot te kunnen doen (behalve die van de achterklep, die werkte nog wel) en deze doen het (in ieder geval aan de bestuurderskant voor en achter) ineens WEL weer..

Allemaal, voor mij als leek, elektronica die ineens kuren heeft.
Ik ben zelf niet handig genoeg/ durf niet om de boel open te halen en zelf te bekijken/sleutelen.

Wie kan mij helpen, of in ieder geval een hint in de juiste richting geven zodat de garage vast in de juiste richting gaat zoeken.

PS raden jullie aan om juist wél of juist niet hiermee naar een Renault garage te gaan, of is een "garage om de hoek" ook prima.

Aanvulling: de radio is er nu ook mee gestopt.

ColetteB

Geplaatst door ColetteB , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

De dealer kan je waarschijnlijk sneller vertellen waar het fout gaat , lijkt me een probleem in de comfort module , zou hem uit laten lezen / diagnose stellen bij de dealer , heeft de juiste apparatuur hiervoor.

Heino4267, 1 jaar geleden

Óf je hebt ergens een flink massaprobleem. Iemand die goed kan storingzoeken en elektrisch kan meten is hier zo mee klaar: beginnen bij radio (even extra goede massa geven op de buitenkant van de radio om uit te sluiten dat het een massa probleem is en dan meten of de drie voedingsspanningen er correct zijn) en ventilatiesysteem (stekker bij de motor bekijken op verbrande contacten en evt. doorverbinden, meten of de permanente plus wordt aangeboden aan de motor (anders kijken waar deze is onderbroken) en las de hardste stand werkt dan verder zoeken richting "elektronische weerstand").

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane Grand Tour of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.