Renault Laguna: dreunen / brom geluid

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 dci

hallo, sinds kort heb ik bemerkt dat mijn laguna bij een snelheid van +/- 100 tot 110 kmh binnenin begint te dreunen. hiermee bedoel ik dat er een soort van zware brom te horen is binnen in de auto. sorry anders kan ik het niet uitleggen. ben er al mee naar de garage geweest. er bleek een motor steun fefect en iets van een stuur stang of zoiets. beide zijn vervangen maar het dreunen is er nog steeds. bij andere snelheden rijdt die als een zonnetje.
wie komt dit bekend voor of heeft een idee wat het mogelijk zou kunnen zijn?

alvast bedankt

fred

fred1

Geplaatst door fred1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

motor of aandrijving??? Laat bij stilstaande auto de motor dezelfde toeren draaien als bij 100-110 km

Safrane10698 (0), 12 jaar geleden

En trap de koppeling eens in als de auto bromt.
En je zou zelf de motor nog uit kunnen zetten onder het rijden.

fred1 (0), 12 jaar geleden

[quote=cor van jaarsveld]motor of aandrijving??? Laat bij stilstaande auto de motor dezelfde toeren draaien als bij 100-110 km[/quote]
hallo , ik heb de koppeling tijdens het dreunen in getrapt maar dan doet ie het ook, dus zal het de moror niet zijn??!!

zouden de banden dit geluid ook kunnen veroorzaken? of is het toch echt iets heel anders volgens jou?


groeten

Safrane10698 (0), 12 jaar geleden

Ja cuppende banden kunnen ook als een dreun klinken. Kan extreem veel lawaai opleveren.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Banden hoor je wel. Maar met dreunnen wordt denk ik iets anders bedoeld? een niet zo'n fijn gevoel in je hoofd bijvoorbeeld? veroorzaakt door trillingen waardoor de carrosserie mee gaat resoneren.

De meeste trillingen zijn bij de koop inbegrepen. De fabrikant zorgt ervoor dat je er geen last van hebt door in de verbindingen tussen de trillingsbron en de carrosserie rubbers te plaatsen welke sterk genoeg zijn om de kracht door te geven en zacht genoeg om de trilling op te heffen.

Als de trilling te heftig is kan het rubber deze niet absorberen. Ook kan een normale trilling door een verkeerd gemonteerd rubber toch nog doorgegeven worden.
Is met het monteren van de nieuwe motorsteun(waarschijnlijk motorrubber) er voor gezorgd dat alle rubbers spanningvrij gemonteerd zijn? Ook kan het zijn dat door het kapotte motorrubber het uitlaatsysteem niet meer spanningsvrij in zijn rubbers hangt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.