Renault Laguna: Xenon Laguna valt uit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ide

Hallo,

Sinds dat ik mijn auto met de hand heb gewassen en 'm heb afgespoeld met wat emmers water, doet mijn rechter koplamp het nauwelijks. Soms schiet ie nog aan, en gisteren deed ie het op de terugweg toevallig nog, maar deze ochtend weer geen teken van leven.

Nu heb ik vandaag de lampjes verwisseld, geen resultaat. De xenon aan bijrijderszijde is niet gaan branden. Ook wat onderdelen van beide zijden verwisseld. Geen resultaat. Het kapje aan de bijrijderszijde zat wel los, maar er is geen water te zien. Lampjes zijn dus ook in orde. Wat kan het zijn? Doormeten lijkt me niet, los contact ook niet.

Er is veel van op internet te vinden, maar op een of andere manier word ik er niet wijzer van. Een persoon had zelfde probleem, maar oplossing werd niet vermeld!

Hopelijk kunnen jullie helpen.

JohanIde

Geplaatst door JohanIde (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 12 jaar geleden

Balast defect. Door het wassen komt hier water bij. De balasten zitten onder de koplamp. De eerste modellen zoals jij hebt hadden er last van dat ze onderwater kwamen te staan waarna ze stoppen. Deze kosten bij de dealer tussen de 300 en 400 euro geloof ik. Maar je kan ze ook buiten de dealer omkopen ( zijn de zelfde) en dan zijn ze tussen de 160 en 200 euro.

JohanIde (0), 12 jaar geleden

Was ik lekker bezig de voorbumper los te halen, kwam ik uiteindelijk vast bij de wielkast. Ik kreeg de doppen daar niet los! Lijkt alsof ze alleen erin kunnen. Iemand idee hoe eruit te halen? En wanneer de gril eraf is, welke bouten moet dan nog los?l

Safrane10698 (0), 12 jaar geleden

Die plastic ronde schijven hoeven er niet uit. De zwarte wielkuipen kan je helemaal ombuigen deze breken echt niet. Dan kan je bij de moeren eronder. Het is gewoon een köt klusje.

JohanIde (0), 12 jaar geleden

Opgelost! Door een kleine aanrijding werd mijn koplamp ook beschadigd, dus via een bedrijf een mooie 2e hands koplamp kunnen vinden inclusief 3 maanden gerantie! Werkt perfect. Overigens kon ik via mijn dealer een nieuwe balast krijgen voor 100 euro, maar ben voor de complete koplamp gegaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.