Renault Scenic 1 (met nieuwe neus: Drukknop slot achterklep afgebroken

Bouwjaar: 2002

Hallo,
Enkele weken geleden is zoals gezegd de drukknop van het slot van de achterklep uit het slot gevallen. Het knopje (met veer) kan wel weer in de klep gezet worden, en ik krijg de klep dan ook normaal open, maar de knop valt er weer uit.
Wat nu? de dealer zegt dat er een heel nieuw slot inmoet, knopje moet dan ook weer gespoten worden, kosten minimaal 220 Euro, is geen garantie ondanks dat de klep nauwelijks wordt gebruikt.
Kan ik zelf van de sloop een slot halen (met centrale vergrendeling) en dat er inzetten? Ik wil gewoon het oude knopje gebruiken, omdat dat al in de juiste kleur is. Heb ik speciaal gereedschap nodig, moet ik nog ergens goed op letten?
Alvast bedankt,

Niels (startende prutser)

Neeelz

Geplaatst door Neeelz (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je de binnenbekleding er achter weg haalt kan je het hele slot er uit halen.
Dan zie je wel een gleuf zitten waar een borging achter hoort die nu bij jou weg is.
Hier hoort gewoon een rubber ringetje te zitten. Als je hier een nieuw rubbertje in zet werkt het slot weer naar behoren.
Om de bekleding los te halen moet je 4 torx boutjes los draaien en voorzichtig het paneel er af trekken.

Neeelz (0), 17 jaar geleden

Ok, dank voor het antwoord! Ik zal eens gaan schroeven en kijken of het aan het rubbertje ligt. Dit klinkt in ieder geval een stuk minder duur dan de optie die de garage had!

Neeelz (0), 17 jaar geleden

[quote=sjaak r]Als je de binnenbekleding er achter weg haalt kan je het hele slot er uit halen.
Dan zie je wel een gleuf zitten waar een borging achter hoort die nu bij jou weg is.
Hier hoort gewoon een rubber ringetje te zitten. Als je hier een nieuw rubbertje in zet werkt het slot weer naar behoren.
Om de bekleding los te halen moet je 4 torx boutjes los draaien en voorzichtig het paneel er af trekken.[/quote]
Hallo Sjaak,
Ik heb het geprobeerd, en het was inderdaad een ontbrekend rubbertje. Nou was het tijdens de reparatie zaterdagmiddag, ging ik maandag op vakantie en had ik geen goed rubbertje, dus ik heb goede tape gewikkeld om het stangetje van de drukknop. Slot weer terug en aangesloten en alles deed het weer zoals het hoort.
De definitieve reparatie volgt nog wel een andere keer, Dank in ieder geval.

Groeten,
Niels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.