Renault Scenic: dynamo laad niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6v

Hoi,


Vanmorgen op de snelweg ging het acculampje branden. De accu is recent vervangen. Mij multimeter gaf aan, dat er geen laadstroom was. Heeft iemand een iede om te op te lossen. Is er misschien een zekering doorgebrand, of zou de dynamo echt defect zijn.


Mvgr


Rene

rening

Geplaatst door rening (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

eerst controleren of de dynamo wel voorbekrachtigt wordt, je hebt op de dynamo een dikke rode draad en een dunne draad als de auto op contact gezet wordt dan moet op de dunne draad spanning komen, met een spanningzoeker ff checken. als er wel spanning op komt dan is je dynamo defect. komt er geen spanning op dan moet je het traject van contactslot tot aan de dynamo controleren.

rening (0), 14 jaar geleden

Probleem is opgelost. De Dynamo was definitief overleden.

Ter lering en vermaak.

1. De dynamosnaar piepte voor die tijd veel, vooral als er een apparaat werd aangezet zoals blower of verichting.
2. Strakker zetten verhielp het piepen niet

De oorzaak was dat de dynamo langzaam defect raakte. De laadstroom was niet voldoende terwijl de apparatuur en het laden van de accu meer ampere vroeg dan de dynamo nog kon leveren. In de buurt van mijn werk heeft een Renault specialist de accuvervangen door een tweedehands. (kosten vielen mee)

De Dynamo was totaal versleten.

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.