Renault Espace: ECU Espace Resetten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Ik heb een Espace "the race" bj. 2001 2.0 16V; geweldige auto, maar helaas heb ik al enige electronische problemen gehad (rekeneenheid Airbag, nieuwe BCU, nieuw instrumenten paneel, 4 Bobines en nog wat kleinigheidjes...) Het huidige probleem is als volgt: De motor houdt sporadisch (abrupt) in bij belasting (optrekken etc). Het inhouden duurt maar ca. 1 sec, maar is zeer heftig (alsof je tegen een muur aan rijdt...). Buitenom dit probleem (ca. 1 keer per 1 tot 2 ritten) rijdt de auto gewoon goed. Al meerdere malen bij de garage geweest, computer uit laten lezen, kabelbomen laten checken etc. Lang verhaal kort:Eindconclusie: we weten het niet "waarschijnlijk ligt het aan de ECU, maar we kunnen dit niet garanderen". Gezien de kosten van een nieuwe ECU, ben ik op zoek naar andere alternatieven of advies. Een van de adviezen luidde het resetten van de ECU (niet via de uitleeskast, maar fysiek loskoppelen van stroomvoorziening zodat 'ie opnieuw moet leren). Kan iemand mij vertellen hoe dit moet (en of het evt. zin heeft). Moet ik rekening houden met radio codes, startblokkering etc. Graag hoor ik van eenieder met mogelijke wijze woorden....bedankt alvast.

possy

Geplaatst door possy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

De ecu reset je denk ik niet door het losnemen van de accupolen. Bijvoorbeeld storingscodes worden ook niet gereset op deze manier. Ik denk toch dat de dealer dit moet doen, zij zullen hier vast wel een oplossing voor klaar hebben.

siebe (0), 17 jaar geleden

Probleem heb ik ook nu slaat hij zelfs af als hij warm wordt. Fijn rotonde zonder stuurbekrachtiging, hij slaat helaas niet altijd af soms loopt hij weer perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.