Renault Laguna: ecu vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6

Hallo mede monteurs,

Ik heb hier een Laguna V6 staan die een klein motorbrandje heeft gehad doordat een kabelboom op de uitlaat terecht is gekomen.Nou was de bedrading van de bdp sensor,lambda sensor,inlaatdruksensor verbrandt en helemaal aan elkaar geplakt aan de uitlaat.Na de bedrading hersteld te hebben start die wel maar loopt op 3 cilinders en gaspedaal reageert helemaal niet.Krijg storing gasklep en bdp sensor maar op het andere moment zijn de storingen weer vanzelf weg.Heb zekeringen en spanningen etc gecontroleerd en ik kom op een defecte ecu uit.Had hem opgestuurd naar Ad van ECU Repair in Helmond maar die kon hem niet doormeten,heb toen nog met AC Tronics contact gehad maar deze kunnen hem ook niet doormeten.Navraag wees uit dat die niet gecontroleerd kon worden omdat de Laguna met kaart gestart wordt ipv met sleutel en daarom zou die niet gecontroleerd kunnen worden.Eigenaar wil van de Laguna af maar dan het liefst rijdend,nu wil ik een gebruikte ecu erin zetten en nu is mijn vraag of hier iemand ervaring mee heeft?Ik kreeg een set aangeboden die bestaat uit de ECU en de kaartlezer met de 2 kaarten erbij maar is dat voldoende?Ik weet niet of er bij de Laguna nog ergens anders de anti startcode is opgeslagen namelijk.

Alvast bedankt,

Mvgr Patrick

danique78

Geplaatst door danique78 (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

willyvan (5) PRO, 11 jaar geleden

elekektronisch stuurslot moet er ook nog bij

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Er zijn even uit mijn hoofd 7 onderdelen met code erin. Dit ligt ook aan de uitvoering, gezien het een v6 is denk ik dus 7.
Ik weet alleen niet mee uit mijn hoofd welke.

Highway (145) PRO, 11 jaar geleden

Bij AC tronics kunnen ze je vertellen wat er mee moet. Bij een espase 3 zijn dat 3 regeleenheden ivm met kilometerstand overschrijven en codes.

danique78 (0) PRO, 11 jaar geleden

Dankjewel voor het meedenken!Was vandaag wezen neuzen op de sloperijen,bij eentje kwam ik uit op een ECU met Kaartlezer en de BSI.Volgens hun was dat voldoende om het zaakje lopend te krijgen maar die was helaas van een 1.8.Ik bel maandag nogmaals met Ac Tronics wat hun ervan denken voordat ik wat aanschaf.Vreemd dat er sloperijen enz die alleen de V6 ECU aanbieden voor 100€ terwijl je er eigenlijk niks mee kunt...

willyvan (5) PRO, 11 jaar geleden

of je moet hen van zelfde auto dus 6 cilinder en zelfde orginele nr deze laten leeghalen bij speciale bedrijf en dan kan je hem wel gebruiken

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Er zijn maar twee verschillende ecu's, de luxe en de standaard. En indien renault zou vervangen wordt er altijd en luxe geplaatst want deze worden als enige achteraf geleverd. De ecu moet gewoon ingesteld worden, en idd de juiste code erin.

danique78 (0) PRO, 11 jaar geleden

Deze week contact gehad met AcTronics maar ze kunnen me niet verder helpen.Bij dit type Laguna is de ecu niet vrij te zetten of om te programmeren.Had hem uitgelegd dat ik eentje via onderdelenlijn kon krijgen inclusief kaartlezer en de BSi (module in auto) maar hij raadde het me ten zeerste af,was weggegooid geld om te proberen.De eigenaar is aan het overleggen wat die wilt doen,wederom bedankt voor de reacties!

Mvgr Patrick

willyvan (5) PRO, 11 jaar geleden

ik heb er stuk of 3 verschillende types gedaan en allemaal gelukt

danique78 (0) PRO, 11 jaar geleden

Vreemd,hij zei duidelijk dat het dit soort type niet gaat of hij bedoelt misschien dat het een V6 is..Dus je hebt de ECU en de kaartlezer en het electrisch stuurslot vervangen zonder te programmeren o.d?

Wederom bedankt,

Vgr patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.