Renault Laguna: Een aantal vragen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Ik heb een aantal vraagjes over de reault laguna.

1 Ik heb dus inderdaad een kaart defect, hiermee kan ik de auto niet meer afsluiten. Nu heb ik bij de dealer gevraagd voor eventueel een nieuwe. De dealer verteld mij deze kost €175,-, maar je moet ze per 2 tegelijk kopen dus €350,-- omdat er dan een nieuwe code ofzo ingevoerd moet worden. Dus ik zou nooit 1 erbij kunnen bestellen, klopt dit?? Nu las ik hier net op het forum over de winkel in ede, thanks voor de tip zal daar binnenkort me eens even in verdiepen.

2 Ik heb er een trekhaak achter is het normaal bij de laguna dat ik helemaal op me knieen moet om de stekker erin te krijgen?? Deze zit namelijk nogal een stukje onder de auto.

3. Eerst bleef mijn handrem hangen, nu ook mijn gewone rem. De velg wordt aardig heet. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe remklauw dat heeft men mij tenminste verteld dat ik dat moest gaan vervangen, maar deze kost ook even €250,-. Weet iemand waar ik eventueel een goede 2e handse of gereviseerde kan kopen?

Afgelopen maandag heeft de auto alweer voor de 4e keer bij de garage gestaan en heeft weer een ruim bedrag op de kop gehad omdat de vliegwielsensor kapot was. Ik heb deze auto pas sinds eind februari en nu er alleen nog maar ellende mee gehad. Zijn er ook mensen die wel te spreken zijn over deze auto want alles wat ik lees is alleen maar negatief en ja mijn ervaringen zijn tot nu toe ook negatief.

Groet Marjan

Marjan1403

Geplaatst door Marjan1403 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

1: voor info over de kaarten kan je even de zoekfunctie gebruiken, rechts bovenaan.
2: kan zijn dat de stekker zo gemonteerd is, maar kan ook zijn dat hij verbogen is met achteruit rijden.
3: remklauwen hoef je niet te vervangen, schoon en gangbaar maken en geleidebussen (pennen) invetten. (zonodig zijn er revisiesets te koop)

wat betreft ervaringen met de auto: tik het eens in bij google, of kijk eens op www.autozine.nl

mvg,
Hans

Marjan1403 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie.

Maar waarom wordt mij bij de garage en ook bij de dealer die ik erna heb gevraagd gezegd dat ik daar nieuwe remklauw op moet zetten? Wordt ik dan belazerd?

Ik ga volgend weekend een weekend naar limburg en woon in groningen dus ik moet heel snel een oplossing vinden voor mijn probleem. Is er ook ergens een uitleg o.i.d hoe je zo'n ding uit elkaar haald en schoonmaakt enz.

Maar ik begrijp het goed he een remklauw zelf hoef je nooit te vervangen....

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

Nou....nooit vervangen is niet waar, maar die van jou is van 2002 en kan nog wel gereviseerd worden; (tenminste, als de zuiger nog goed is)
dat kan je niet zelf, dat is best wel een serieus klusje en neemt best wel wat tijd .Daarom doet een dealer dat niet omdat het te duur wordt.
Compleet vervangen is dan de beste en snelste manier. Een nieuwe heb je voor €145,= ( http://www.autopartsonline.nl )
Maar kan je dat zelf? demonteren/monteren, remvloeistof weer bijvullen, ontluchten, handremkabel overzetten, afstellen?

Marjan1403 (0), 13 jaar geleden

haha... Nou ben best wel handig hoor maar dit gaat me inderdaad te ver, maar mijn vriend red zich hier wel mee...

Maar het is inderdaad volgens mij het probleem dat die zuiger niet goed terug gaat... Ik zal er even over nadenken wat te doen, heb ik tenslotte er weinig nadenk tijd voor haha...

Maar in elk geval bedankt voor alle info..

groet marjan

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

oke, succes....

Marjan1403 (0), 13 jaar geleden

ik heb nog wel 1 vraag..

Zitten die zuiger enzo er wel allemaal bij? En moeten dan ook de remblokken vervangen worden en eventueel nog meer onderdelen???

En ik moet de bijrijderskant achter hebben is dit nou links of rechts?? Daar vergis ik me namelijk altijd in..

Groetjes marjan

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

bijrijderskant achter is [b]rechts[/b] en de remklauw is compleet; dus handremkabel losmaken van de klauw, remslang eraf en afdoppen, remklauw vervangen, remslang erop, remvloeistof bijvullen en ontluchten, handremkabel erop.
Blokken vervangen hoeft niet.

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

bijrijders kant is rechts.
sleutelkaarten zijn gewoon per stuk te bestellen
negatieve verhalen worden vaker gedeeld dan positieve(er zijn natuurlijk best wat problemen met de laguna maar er rijden er ook veel van rond)
de automaterialen zaak heeft apparte beugels om de stekker doos verder naar voren te zetten ,zit idd vrij laag en naar achter bij de laguna.
voor de remklauw is alleen een stofhoes los te bestellen dus of een nieuwe of gebruikte monteren.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Ik heb onlangs die remklauw van autopartsonline gemonteerd en werkt allemaal perfect. Over de kwaliteit van jou laguna en andere laguna's:

Jou auto komt uit het probleem jaar, 2001 2002 en eerste helft 2003. Echter de auto's uit de probleem jaren zijn nu dusdanig oud dat de meeste klachten verholpen zijn en nu dus niet meer terug komen. Echter als jou auto weinig gelopen heeft en de vorige eigenaar heeft onderhoud op laag pitje gehad ben jij een van de ongelukkige die nog moet investeren in de auto. Daarbij helpt het natuurlijk ook niet als de dealer ten onrechte zegt datje de kaarten per twee moet bestellen.

Marjan1403 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.

Nu is het zo ze zijn er mee bezig geweest (een andere remklauw erop te zetten) en nu blijkt dat de handremkabel los is is dit ook een meer voorkomend probleem en zo ja heeft iemand een tip waar die dingen misschien los raken, kortom waar we een punt kunnen zoeken waar ze eventueel los gaan.
De auto staat hier nu nog uit elkaar en morgenvroeg gaan we verder. Tis laat maar misschien heeft iemand nog een tip voor ons.

Groetjes Marjan

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

onder de midden console is ie los geschoten.
ff de voor stoelen naar voren schuiven dan links en rechts een schroefje uit de middenconsole schroeven en de console(armsteun) omhoog trekken.
dan kun je de kabel terug haken,waarschijnlijk eerst ff de moer losdraaien van het stel mechanisme waar die inhaakt.

ejnn (0), 13 jaar geleden

kan ook anders, even de armsteun leuning omhoog halen, de rotzooi uit de armsteun halen (want bij mij zit het helemaal vol), onderin zit een een klepje in de bekleding waar je dan zo bij de kabel/verbinding kunt.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Ik dacht dat die kabel bij mij ook los geschoten was. Maar ik kwam erachter dat je dit zelf doet bij het demonteren. Omdat de kabel zo stug is duw je deze bij los halen terug. En dan springt ie uit zijn houder onder de middenarm steun. grote kans dat deze dus wel gewoon vast zat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.