Renault Laguna: Start niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hallo;

De motor draait wel rond maar slaat niet aan, BDP sensor vervangen maar geen resultaat, krijgt benzine maar geen vonk, de zekering van de injectie is ook goed. Massa van het blok schoon gemaakt maar hij loopt nog steeds niet.
Wie heeft een idee?

Frank.

Frank3186

Geplaatst door Frank3186 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

gaat de atrtblokkering er wel af?? probeer het eens met de reserve sleutel

Frank3186 (0), 13 jaar geleden

Allebei de sleutels uitgeprobeerd helpt niet, de startblokkering gaat er volgens mij van af want tijdens het starten gaat het lampje van de startblokkering uit.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

probeer eens te starten terwijl je aan de stekker van de bdp sensor beweegt.vaak zit het probleem ook in de stekker van de bdp sensor. heb je die ook vervangen?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

en probeer eens erachter te komen of je aansturing hebt op je injetoren dus als ze tikken(met schroevendraaier of beter,stethoscoop) dan weet je gelijk of je toerental hebt..

Frank3186 (0), 13 jaar geleden

De stekker heb ik niet vervangen, ga er morgen meteen aan werken.

Frank3186 (0), 13 jaar geleden

Volgens mij heb ik geen aansturing op de injectoren ( ik hoor niets tikken ), Ik hoor wel de brandstofpomp lopen en na een paar seconden weer afslaan als ik het contact aanzet dus die moet ook goed zijn. Ik heb er een bougie uitgedraaid en die is kurkdroog ook na een aantal keer starten.

Frank3186 (0), 13 jaar geleden

Naar de garage gebracht, ik laat nog wel weten wat het was.

Gr. Frank.

Frank3186 (0), 13 jaar geleden

Even een update,

Aan de clip geweest die geeft een stornig aan in de startonderbreker, soms rood soms oranje???
Donderdag liep de motor weer als een zonnetje volgens de garage, ik ga hem vrijdag ophalen en weer niet starten. De reserve sleutels gebracht maar ook daar start hij niet mee.
De garage heeft inmiddels weer de bdp sensor vervangen maar starten ho maar.

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat voor storing? in welke rekeneenheid?.
als jij gas heb zitten je injectoren gelust via je gas ecu soms gaan deze stuk en heb je dus geen injector aansturing meer maar dat kan je meten.

Frank3186 (0), 13 jaar geleden

Wat voor storing weet ik verder niet, de wagen staat nog steeds bij de garage.
Ik heb een G3 systeem met een verdamper en geen gasinjectie.

Frank3186 (0), 13 jaar geleden

Door slechte plaatsing van drie relais kon er door een gedeeltelijk verstopte paravan vocht in de relais komen en waren ze behoorlijk aangetast.
Door een slechte doorvoorrubber van de lpg bekabeling kon er water op de regeleenheid van de startblokkering komen dus was deze ook defect. Nu alles gerepareerd is loopt de motor weer als vanouds.

Bedankt voor het meedenken.

Gr. Frank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.