Renault Laguna: EGR klep

Bouwjaar: 2001

Ik heb een vraag. Ik lees nogal eens wat over de egr klep. Heeft een Laguna II 1.8 16V ook een egr klep, en zo ja, waar kan ik die vinden? Je leest vaak over de egr klep in combinatie met een diesel motor. Vandaar.

Arie533

Geplaatst door Arie533 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Walter11898 (0), 18 jaar geleden

De EGR dient om een gedeelte van de uitlaatgassen terug naar de verbrandingskamers te leiden en dit om bepaalde schadelijke gassen te elimineren. Ze zit in een dieselmotor maar ook in een benzinemotor. Vermoedelijk moet die ergens tussen de motoruitlaat en -inlaat zitten. Als ze slecht werkt draait de motor nog wel, maar niet volgens de goedgekeurde milieunormen.
Maar aangezien er nog te veel zwavel zit in de brandstoffen, laat de werking van deze regelkring wel eens te wensen over!

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Walter, bedankt voor je reactie. Is het zelf te doen om dat onderdeel te demonteren en schoon te maken? En hoe ziet dat ding eruit? Waar moet ik naar zoeken?

Walter11898 (0), 18 jaar geleden

Hoe die klep er precies uitziet weet ik niet, ze zal wel in verschillende uitvoeringen bestaan. Er vertrekken twee of drie gekleurde draadjes vandaan, en bij mijn vorige Laguna (dCi74kw) zat ze schuin boven de pomp van de remservo (toen een lichtkoperkleurige ronde blok met o.a. de merknaam "Pierburg" op). Die zat toen rechts bovenaan in de motor. Ik vraag mij af of dit niet iets voor een dealer is...)

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Je leest ook wel eens iets over dichtmaken van de klep (plaatje tussen de klep en het spruitstuk of zoiets). Is wel slechter voor het milieu, maar voorkomt een hoop ongemakken bij een slechte loop van de motor. Heb je daar meer informatie over?
Komt zo'n auto de APK nog door?
Hoe het ook zij, ik moet nog steeds weten waar ik die klep uberhaupt kan vinden...

richard9681 (0), 18 jaar geleden

Vanaf 2000 moeten alle auto's voldoen aan de EOBD norm, d.w.z. dat de werking van de EGR klep wordt gecontroleerd, als je hem afsluit wordt je getrakteerd op een foutcode en gaat de auto in noodloop.
Voor de locatie van de egr klep moet je even laten weten wat voor motor er in ligt.

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Ik heb begrepen dat de foutcode alleen optreedt als de stekker losgehaald wordt. Niet als de EGR klep wordt afgesloten met een plaatje. Maar als ik het fout heb, hoor ik dat graag.
Wordt de werking van de klep gecontroleerd aan de hand van de uitlaatgassen/ emissies? Of zijn er andere methodes die ze gebruiken bij een APK?
Het gaat hier om een Laguna II uit 2001, met een 1.8 16V motor. Hij rijdt op G3.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Arie, op die van jou zit geen EGR-klep.

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Henkie, bedankt voor je antwoord. Scheelt weer!
Zo'n ding zit alleen op dieseluitvoeringen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.