Renault Laguna: MAP sensor

Bouwjaar: 2001

Ik heb ook een vraag over de MAP sensor in een Laguna II 1.8 16V. Is dat het kleine kunststof kastje links op het schutbord met een slangetje naar het gasklephuis? Of gaat het hier om een ander onderdeel?
En is het zaak om dat ding van tijd tot tijd schoon te maken? En zo ja, hoe doe je dat?
Bedankt voor het antwoord!
Arie

Arie533

Geplaatst door Arie533 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Een map sensor is inderdaad een kunstof kastje met een slangetje naar het inlaatspruitstuk. Tevens zit er een elektrische aansluiting (meestal 3-polig) op. Normaal hoef je zo'n sensor nooit schoon te maken. Waarom vraag je dit?

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Arie is storingen aan het zoeken/maken geloof ik.

Heb je echt een probleem met je auto?

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Het is wel eens zo dat ik een rare siddering door de auto voel als ik optrek. Net of er te weinig gas wordt gegeven. Het is sowieso lastig om genoeg gas te geven. Langzaam optrekken is geen punt. Heel hard optrekken ook niet. Ergens daar tussenin geeft die siddering. Ik vraag me af of het ligt aan het lastig te doseren gasgeven (een laguna lijkt nogal traag te reageren op het gaspedaal, waardoor het wel eens lastig timen is. Ligt aan het elektronisch gaspedaal lijkt me?) of dat er ergens in de motor niet werkt zoals het hoort. Dat probeer ik nu uit te sluiten. Vandaar mijn vragen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.