Renault Laguna: Kachel/Airco

Bouwjaar: 1998

Kachelstoring Reault Laguna

Ik ben in het bezit van een Renault Laguna Break Station 2.0 RT.
Heb een probleem met de kachel/airco.
Geeft weinig tot geen warme lucht.
Radiator is vernieuwd, heeft daarna goed gedaan. Nu echter weer het zelfde probleem. Weinig luchtstroming en warmte.
Volgens garage werken de kleppen niet goed. Voor reparatie moet het dashboard compleet gedemonteerd worden wat zeker een dag werk is. ook het terugmonteren neemt een dag werk in beslag.
Dus twee dagen arbeidsloon plus reparatie. Kosten kunnen dus aanzienlijk oplopen. Weet iemand een andere oplossing en evt. oorzaak storing?

frooy

Geplaatst door frooy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MHB (0), 18 jaar geleden

Worden de beide slangen van de kachelradiator even heet? Deze zitten net voor het schutbord (in de motorruimte) onder elkaar. Als de ene warm wordt en de andere heet is de kachel weer verstopt. Dat betekent rotzooi in koelsysteem. Oplossing wellicht koelsysteem spoelen met Forte en nieuwe kachel monteren. Anders probleem met de kleppen, maar dat is niet waarschijnlijk...

Laguna Driver (0), 18 jaar geleden

Als je de klep wilt controleren(volgens mij zit er maar 1 electrisch aangedreven klep, net boven de kachelradiator)kun je in de motorruimte de rubberen aan-en afvoerslang voorzichtig dichtknijpen en vervolgens de kachelradiator demonteren. Die zit alleen met 3 schroeven vast aan de pedalenkant. Koppel eerst de hard kunststof slang vlakbij de kachel los(er komt een beetje koelvloeistof uit) Nu kun je de radiator voorzichtig als een lade eruit trekken. Druk de pedalen 1 voor 1 naar beneden en houd de radiator recht ivm lekken. Nu kijk je in het 'kachel' gat en zie je een klep zitten die normaal vlak boven de radiator zit. Door het kontakt aan te zetten en de blaasrichting van de lucht te wijzigen op je dashbord, moet je die klep keurig in diverse standen zien verschuiven. Ik ga er tenminste vanuit dat je climate control hebt waarbij alles electronisch gaat en niet met handbediende draaiknoppen.Na monteren de radiator weer ontluchten!

safrane10695 (0), 18 jaar geleden

is hij goed ontlucht , kleppen kun je zo kontroleren, waterpomp kan ook nog defect zijn en niet meer genoeg druk maken.
pascal

frooy (0), 18 jaar geleden

Bedankt alvast voor de reakties.
Heb echter nog geen tijd gehad om er aandacht aan te besteden. Heb onder tussen wel een koelvloeistoflekkage gehad. Deze is inmiddels verholpen. Met dit warme weer de kachel nog niet nodig gehad, dus weet nog niet of hij nu wel naar behoren werkt.
Ik hou jullie op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.