Renault Clio: EGR-klep dicht zetten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K 702

Hallo Allemaal,

Heeft iemand nog een idee of suggestie om de EGR-klep dicht te houden.... met de clip kom ik niet veel verder dan het uitlezen en zien dat hij werkt. Heb de klep nu een halve slag gedraaid maar dan zit hij maar met 1 tapeindje vast. Waarom ik hem dicht wil hebben ?? nou niet voor het extra vermogen maar voor......de foto zegt genoeg (en dan heb ik het nog niet eens over de aluminium inlaatbuis die helemaal vol zat)

[img]http://www.xs4all.nl/~kruijden/EGR1.jpg[/img]



Groeten Rob.

robtopdrop

Geplaatst door robtopdrop (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

gman (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Dicht zetten lukt niet bij zo een klep, en afkoppellen heeft ook geen zin, want die gaat de positie van de klep meten.
Wat ik vroeger al eens deed was een nieuwe klep naast de motor hangen en deze aansluiten.
Maak de oude een beetje proper en steek ze weer op zijn plaats.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Ik had tussen de aanvoer buis, vanaf uitlaatspuitstuk naar EGR huis, een tweede pakking gemaakt, maar deze pakking was dan helemaal dicht. Gewoon een heel dun aluminium plaatje dus. Hierdoor konden de uitlaat gassen helemaal niet bij de EGR komen. Hierdoor kon de EGR op zijn plaats blijven zitten met drie boutjes en hoefde de stekker ook niet los.

Henk Nobach (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou de motor flushen en daarna een goede volsyntheet motorolie gaan gebruiken.

robtopdrop (0) PRO, 14 jaar geleden

Toevallig gisteren meteen gedaan met Forte motorflush en gevuld met Shell Ultra 0W40 volsyntheet, bijna vergeten maar er is ook een foutcode DF084 def1 opgeslagen. Na het reinigen van de klep heb ik hem opnieuw ingeleerd met Clip maar DF084 def1 blijft terugkomen....

[quote=Henk Nobach]Ik zou de motor flushen en daarna een goede volsyntheet motorolie gaan gebruiken.[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.