Renault Scenic: electrische handrem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Goedemiddag collegae,

Uitgelezen met Hella Gutmann.
Foutcode 20850
"Schakelaar van remvermogen met meervoudig contact. Geen signaal overeenkomst."

Electrische parkeerrem werkt naar behoren zolang de handbediening niet wordt gebruikt. Als deze wel gebruikt wordt, vergrendelt de parkeerrem probleemloos. Ontgrendelen geeft echter een foutcode. Parkeerrem wordt wel ontgrendelt. Heb geen electr.schema van parkeerrem beschikbaar. Wellicht heeft een van u een idee waar het probleem zich voordoet.

M.v.g

Geplaatst door

bnbauto (0)
badge

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

stekker onder de bestuurders stoel al gecontroleerd op vocht/roest?

Renaultmonteurtje, dank voor de snelle reactie.

En zucht, ja het probleem zit onder de bestuurdersstoel. Stekker onder CD-wisselaar aangetast door corrossie. Minstens drie draden weggerot. Fijn, die kwaliteitsbedrading van onze franse vrienden.

bnbauto 0
badge

12 jaar

Drive The Change....

Hans4040 1090
badge vip badge

12 jaar

Nou de bedrading valt nog al mee, het komt doordat hoogwaarschijnlijk de afvoergaten van de parafan verstopt zijn.
Dat is wel hopeloos , deze gaten zitten snel verstopt , met het gevolg dat het water naar binnen loopt.

teunissen 0

12 jaar

De problemen met dit euvel komen achteraf . Storing electrische handrem , sensoren, ruitbediening, vergrendeling, kofferbediening, enz.
De stekker onder de bestuurderszetel is dan afgeoxideert en de kabels dienen dan doorverbonden te worden ,wat een heel werk kan worden via el schema's en dan nog , wand de draadkleuren voor en achter de stekker zijn meestal niet de zelfde ??? Jammer genoeg :( De rubber afvoergaten gewoon doorduwen is best .

vercammen 0
badge

3 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.