Renault Clio: Electronische storing Renault Clio

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Dag,

Zou iemand mij kunnen helpen?

Omschrijving storing. Tijdens het rijden begint het storingslampje te branden. Zodra de motor rond de 2500 - 2800 toeren maakt, loopt de auto in vermogen terug en kan ik gas geven wat ik wil, maar daar reageert de auto niet op.
Hij mindert vaart en loopt in snelheid terug.
Als ik naar een andere versnelling schakel waarbij het de motor weer even minder toeren maakt dan kan ik gas geven tot hij het bovenstaande toerental weer bereikt. Dan is het weer gebeurd. Dan is het van belang dat ik zo snel mogelijk een plekje zoek waar ik even stil kan staan om de motor te resetten.
Als ik stilsta begint de auto te schokken en gaat het wijzertje op de toerenteller zo rond de 2000 toeren heen en weer.
Vervolgens begint de auto UIT ZICHZELF te rijden.

Echter hebben wij het gasklephuis en de gaspedaal of gaspedaalsensor al vervangen. Tevens maakt te monteur de stekkertjes om de maand schoon. Echter is het probleem altijd weer gekomen.
De stekkertjes/contactpunten aan elkaar solderen was volgens de monteur niet mogelijk. Ook is er al ergens een bypass gemaakt in de bekabeling.

Na elke reparatie is de auto weer in orde. Echter beginnen de problemen na een paar week weer op te spelen. Ook de Renault garages, waar de auto telkens wordt uitgelezen, weten er geen raad mee. Wij hebben nu al duizenden euro’s uitgegeven aan reparaties voor deze auto, allen zonder resultaat. Wij zijn ten einde raad, echter zijn wij erg blij met deze auto en willen het probleem graag verholpen hebben.

Wij hopen dat iemand hier een oplossing voor heeft.

Mvgr, Arnold

Arnold1986

Geplaatst door Arnold1986 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

timo tt (0) PRO, 13 jaar geleden

de stekker aan het gasklephuis verv, of als je die uit elkaar kunt halen de pennetjes wat strakker aan elkaar zetten zodat de stekker wat strakker zit

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat voor storingen geeft die aan?

Stephanie1987 (0), 13 jaar geleden

Beste Arnold,

Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn Clio.. Bij ons blijft het probleem ook steeds terugkomen. Heb je inmiddels al de oorzaak kunnen achterhalen en een oplossing hiervoor gevonden? Morgen ga ik wederom terug naar de garage.. Wanneer ik een oplossing heb laat ik het je weten..

Mvg,

Stephanie

toonmar (60), 13 jaar geleden

Heb ik ook gehad.
Vervang onstekingsunit met vaste penbobines , dat was het bij mij. Zit vast met 3 torex .
schroefjes.
Geef toe, was een gok van me.
Prijs ± € 80. op het net.
Wel op goede volgorde letten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.