Renault Clio 2002: Elek. storing + motorlampje / noodloop

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Hallo, mijn Renault Clio 1.6 uit 2002 heeft een probleem. Het elektronische storingslampje brandt, en sinds vanochtend ook het motorlampje. De auto zit in de noodloop, weinig vermogen en komt niet boven 3000 toeren.

Nou is mij dit geen onbekend probleem, het elektronische lampje (foto) heeft wel vaker gebrand, en dan gaat de auto in noodloop. Als ik de auto dan op nieuw aanzet is het bijna altijd weg, of als ik 'm even warm rijd.

Het ding is dat het altijd gebeurt in natte en koude omstandigheden. De auto loopt verder gewoon goed, tot dat het lampje brand.

Dingen die opvallen:
- Kleine vertraging in het gasgeven en gaspedaal
- Heel soms een slecht stationair bij koude start, in combinatie met het elek. storing lampje

Al gedaan:
Gasklephuis schoongemaakt.

Jesse van Vliet

Geplaatst door Jesse van Vliet (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Begin eens met het laten uitlezen van de foutcodes.
Dat geeft een aanwijzing waar (bij welk onderdeel) je moet gaan zoeken.
Het lijkt op een contact probleem door vocht.

check

Beste antwoord, geplaatst door Jesse van Vliet (0), 2 jaar geleden

Nou even een update:

De aanzuigslang die naar het luchtfilter gaat was compleet losgeraakt en gescheurd, deze voor nu even vakkundig met ducttape en tiewraps bevestigd en gauw een nieuwe bestellen.

Merk dat de auto nu al beter loopt, ook is het elektrische storingslampje weg waardoor hij niet meer in noodloop gaat. Het motorlampje blijft wel aan staan.

Die laat ik binnenkort wel een keer uitlezen dan, maar ik heb het idee dat het probleem verholpen is

    Motorlampje inmiddels ook uit zichzelf weg. Viel gelukkig allemaal mee. - Jesse van Vliet (0), 2 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.