Renault Clio 2006: foutcodes op AB / ABS/ ECM

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: DF4, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 47

hei heb een Clio3 binnen gekregen met airbag lampje dat blijft branden + sleutel blijft branden. Met uitlezen kwamen volgende fouten naar boven: op ABS DF152 Multiplex netwerk (bus off) op motor module (ECM) DF410injectie intstrumentenbord verbinding en DF455 laag brandstof Multiplex en op Airbag DF060 Multiplex netwerk. Heb de AB module de crachdata laten risetten daar ik dacht dat de fout daar op zat, maar heeft niet mogen helpen!? Als ik op de 6 x 14 van de uitleesstekker (ALDL) met afgesloten batterij de weerstand meet kom ik op 60 ohm en dan zou je toch denken dat de can bus lijnen ok zijn? Heb al zo goed als kan de afzonderlijke can lijnen uitgemeten dwz. Van de ABS naar de module naast de batterij waar de relais x zekeringen in bevinden op de witte stekker met 12 kabels (grijs x oranje)=Ok. Van witte stekker naar ECM (bruin x wit) = Ok. Van Witte stekker naar de module(zwart) ( wit x bruin ) binnen die zich naast de stuurkolom bevind, waarvan de can lijnen eerst nog passeren langs de stuurkolom module! maar daar kon ik niet aan om door te meten of ik zou de stuurkolom moeten verwijderen = OK . Van de AB module(kleine zwarte stekker ) naar de ALDL stekker 6 x 14 = Ok. Kan geen 1ne fout wissen en als ge contact op zet gaat lampjes e second +- uit om terug aan te gaan. Wie kan mij helpen met dit probleem!?

JPS auto

Geplaatst door JPS auto , lid sinds 14 jaar geleden

2 Reacties

JPS auto, 8 maanden geleden

Een week geleden voor hulp gevraagd met problemen met een Renault Clio 3 / van 2006 /1200cc Benzine/ met de volgende foutcodes ! op de motormodule DF410 Can conectiefout (actief) en DF455 laag brandstof level (actief) en DF091 snelheid sensor (geheugen) op de ABS module DF152 multiplex netwerk(geheugen) en DF094 geen UCH signaal (geheugen) noch thans op UCH geen foutcodes. Dan op airbag module DF060 Multiplexed netwerk fout vindend procedure(actief) en DF193 Passengier airbag locking status changing (actief) noch thans zie ik op dataweergaven als ge aan airbag locking knop draait de weerstand van +-100ohm naar +-400ohm gaan ?dus die knop werkt dan toch !? Op UPC module vind ik een ongekende fout 20059050 die ook niet te wissen valt, gelijk alle vernoemde fouten. Is er dan niemand die dit probleem al voor gehad heeft? en waar of welke richting ik moet zoeken? Wat ook nog opvalt of het zou kunnen dat mijn 2uitlees apparaten het niet kunnen? ik niet in het instrument paneel geraak? (Delphi en autoboss pc max (SPX) Graag toch wat reactie op mijn probleem aub

check

Beste antwoord, geplaatst door Moderator Problemcar PRO, 8 maanden geleden

We laten dit zo staan en hebben het 2e topic verwijderd.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.