Renault Scenic: elektische handrem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

Bij de nieuwe renault senic wordt gebruik gemaakt van een elektrische handrem. Heel onhandig wanneer je de auto in je garage eventjes wil verduwen. Kan deze afgekoppeld worden zonder dat de batterij na enkele dagen stilstand leeg geraakt??

Wat gebeurd er eigenlijk met de handrem wanneer je tijdens het rijden een stroomonderbreking krijgt.(kortsluiting in de batterij of kabelbreuk) Indien deze dan remt, lijkt dit me HEEL gevaarlijk.

patrickvc

Geplaatst door patrickvc (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je de motor uitzet en de kaart er nog even in laat zitten kan je de handrem aantrekken en de knop daarboven tegelijk induwen en dan gaat hij van de handrem af.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

De dealer kan de parkeerrem evt zo configureren dat hij er niet automatisch opgaat. En wees maar niet bang dat ie er vanzelf opgaat hoor, hier hebben ze wel over nagedacht gelukkig. renault staat bekend om zijn veiligheid.. Trek tijdens het rijden maar eens aan de handgreep, de noodrem zeg maar, je zult zien dat de wielen ook niet blokkeren.

Sander10757 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat geldt alleen boven de 10 km/u.Daaronder gaat hij wel op de handrem.

patrickvc (0), 17 jaar geleden

Om even nog terug te komen op dit "probleem"
Het is mijn vader die zo'n auto gekocht heeft en die wordt maar in Januari geleverd. Hierdoor heb ik nog niets kunnen testen of nalezen in de handleiding.
Is het niet zo, dat wanneer de handrem "af" staat, er steeds een stroomverbruik is. Deze werkt toch elektisch, dan moet er toch in de ene ofwel de andere stand een stroomverbruik zijn, waardoor na een aantal dagen de batterij leeg geraakt???

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

De handrem wordt alleen elektronisch aangestuurd het aantrekken en vasthouden gebeurt dmv kabels.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.