Renault Scenic: elektrisch raam

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Van het ene op het andere moment werkt het elektrische raam aan de bijrijderskant niet meer, alles doorgemeten maar nergens spanning. Als ik het licht aanzet brand wel het lichtje in de knop. Ook in de zekeringenkast gemeten, zitten 4 zekeringen voor ieder raam apart een zekering. Op de zekering van het raam rechtsvoor staat helemaal geen spanning. Moet ik nu concluderen dat de zekeringenkast is overledem of zijn er meer mogelijkheden.

groeten Ton

antonio

Geplaatst door antonio (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RPJdeWeert (0), 13 jaar geleden

controleer de knop aan de bestuurderskant eens.

antonio (0), 13 jaar geleden

Ook op deze knop staat geen spanning.
Ik heb hem wel gecontroleerd door hem op een ander raam aan te sluiten en toen werkte deze knop gewoon goed.

Ik zit nu te denken om een draad naar de rechterdeur te maken om voor die deur een aparte voeding te maken. (wel een zekering er tussen uiteraard!!)

antonio (0), 13 jaar geleden

Bovenstaand probleem heb ik op de volgende manier opgelost:

Omdat ik in de zekeringenkast in het geheel geen stroom meer meette op de zekering (zowel op de bovenste en onderste aansluiting van de zekering) van het raam aan de bijrijderskant heb ik een "bypass"gemaakt in de zekeringenkast.
De stroomvoorziening verloopt nu via de zekering van één van de achterramen.

Klik hiernaast voor de foto`s ==> http://www.voordeelton.nl/renault/bypass...

Ik heb de aansluitingen van de stekertjes aan de bovenkant gehouden want via meten heb ik gevonden, dat als het contact aangezet wordt, op de onderste aansluitingen stroom komt te staan. Op deze manier is de bypass toch gezekerd en komt de stroom direct op de goede draad en niet terug de zekeringenkast in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.