Renault Scenic: Geen spanning op voorgloeirelais

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1-9DTI

Geachte forumleden, wie kent het volgende probleem bij een Renault Scenic 1-9DTI bouwjaar 1999..
Sinds vanmorgen wil de motor niet aanslaan.
Geen spanning op brandstofpomp/ voorgloeicontrolelampje brandt niet/ geen spanning op voorgloeirelais [wel op de dikke kabel]
Brandstofafsluiter op brandstofpomp extern spanning gegeven, waarna de motor direct aanslaat.
Zit er nog een relais of zekering tussen contactslot en voorgloeirelais?
Bvd.
Willem

Willem Turbo

Geplaatst door Willem Turbo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RPJdeWeert (0), 13 jaar geleden

Als het goed is zit er in je zekeringenkast een zekering met een gloeispiraal. Is die nog goed?

Willem Turbo (0), 13 jaar geleden

Vandaag kappen om stuuurkolom gedemonteerd en wat aan de bedrading gerommeld waarna het voorgloeilampje weer brandde en de motor weer aansloeg. De motor valt nu bij stationair draaien wel iedere keer even uit [slaat soms af maar blijft meestal doorlopen - de spanning valt dan volgens mij weg, wat je kunt zien aan het voorgloeilampje dat dan kortstondig gaat branden tesamen met het rode storingslampje ernaast.

Zou het probleem in de startblokkering kunnen zitten? [rode lampje startblokkering gaat wel uit wanneer de auto op contact wordt gezet, reservesleutel geeft geen verbetering]

Wie weet nog wat het zijn kan.

Groet,
Willem

RPJdeWeert (0), 13 jaar geleden

Ik zou denken aan een los contact bij je stuurkolom. Als je daar rammelt en hij doet het even, dan moet je daar verder zoeken. Controleer de draden en stekkers daar eens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.