Renault Megane: elektrische ramen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,5 dci

beste collega's,

Heb hier een megane 2 waarvan de elektrische ramen niet meer werken. Het betreft een 3 deurs. Heb op de stekker van de module op de moter gemeten en meet de 12V en massa op resp aansluiting 4 en 3. aansluiting 1 wordt aan massa gelegt bij het commando omlaag en 2 wordt aan massa gelegd bij commanda omhoog. snel toets geeft massa op beide zoals het hoort. op punt 6 meet ik een weerstand van 90 ohm. weet niet waar deze aansluititng voor dient. echter het mechanisme werkt niet. Op andere auto geprobeert, moter is goed. probleem is ontstaan na vervangen rechter voorportier. alle waarden lijken m,ij normaal echter de moters doen het niet.
Iemand een idee waar de fout nog kan zitten?

jan4911

Geplaatst door jan4911 PRO , lid sinds 15 jaar geleden

5 Reacties

Bas_petiet PRO, 10 jaar geleden

Stekker in de deur, of bekabeling niet beschadigd tijden het monteren van het rechter voorportier?

jan4911 PRO, 10 jaar geleden

bekabeling lijkt in orde, ook de ohmse waarden zijn goed.

Bas_petiet PRO, 10 jaar geleden

Heb je ook tussen de deur stekker en de stekker op de motor gemeten op Ohms? Werkt het rechter raam wel via de linkerschakelaar?

jan4911 PRO, 10 jaar geleden

raam werkt ook niet via schakelaar op linkerdeur. heb massa en +15 rechtstreeks op module gezet. massa-sturing gemeten t.o.v. accu dus volgens mij zou ik dan ook een eventuele overgangsweerstand op de stekker meten. geeft 3 ohm weerstand, dus nagenoeg 0

jan4911 PRO, 10 jaar geleden

Heb de oorzaak gevonden. contacten in stekker maakten geen verbinding met de motor. Waarschijnlijk het gevolg van een eerdere aanrijding waarna portier vervangen was, maar kabelboom omgezet. Deze aanwijzing kreeg ik pas deze week van de klant.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.