Renault Clio: elektrische storing

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

De afgelopen weken 2x gehad dat het lampje "elektrische storing" gaat branden tijdens het rijden op de snelweg. De motor gaat dan in een soort nood loop, gas geven heeft geen effect maar de motor slaat niet af. Nadat de auto uit gezet is, kan deze direct gestart worden en is de storingsmelding weg.

Bij het uitlezen van de auto bij de dealer zouden er 2 kabels storing geven tussen verschillende elektrische onderdelen, deze moeten vervangen cq omgelegd worden ( kosten € 500,-- ). Het lijkt mij toevallig dat er twee kabels tegelijk stuk gaan.

Een collega ( ervaringsdeskundige renault ) noemt als mogelijke oorzaak de temperatuur sensor.

Heeft iemand ervaring hiermee of een ander idee ? Bij voorbaat dank.

P.S. De buiten temperatuurmeter geeft sinds een half jaar ongeveer 15 graden te hoog aan.

gait20

Geplaatst door gait20 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Harld van Uden (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer de verbindingstekker die van je gaspedaal afkomt en die langs de rempedaal loopt en die verders de motor ruimte in gaat. De stekker ligt vaak los of je trapt er perongeluk tegen aan. Het is een stekker met 6 draden er in en geeft vaak probelem. Knip de stekker er tussen uit en soldeerd de draden aan elkaar. Probleem opgelost. En het probleem met je buiten Temp weergave dat zit in de Temp sensor in je rechterbuiten spiegel. Vervang die en je bent er vanaf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.