Renault Scenic: Er bungelt iets ??

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V (k4m)

Vanmiddag zag ik ineens dat er iets zwarts bungelde ter hoogte van de rechtervoorzijde (voor de goede orde BIJRIJDERSZIJDE) bij het wiel. Ik heb de bekleding van de wielkast losgemaakt en het zaakje nader bekeken.

Het is een zwart vierkant langwerpig blok wat vastzat aan 2 slangen en 1 electrische stekker. Het geheel zat aan de rechterzijde vastgeschroefd met een metalen beugel (welke compleet doorgeroest was, vandaar het bungelen). Zo te zien zit het niet verbonden met het aircosysteem.

Ik heb nu het zaakje tijdelijk provisorisch vastgezet maar wil vraag het volgende weten:

Wat is het (en wat doet het ?).

Is zo'n beugel los verkrijgbaar (als ik weet hoe het ding heet kan ik gaan informeren). Sloop lijkt me geen optie gezien de staat van de huidige beugel na 11 jaar (die zullen ook wel rot zijn).

Iemand de gouden tip ?

John

Noppesnada

Geplaatst door Noppesnada (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Zou het koolstoffilter kunnen zijn. De beugel zal daarvan wel los verkrijgbaar zijn bij een dealer.
Het filter moet de benzinedampen uit de tank opvangen. Deze worden via de motor afgevoerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.