Renault Grand Scenic: wiebelen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600V

Hoi mensen, ik rij een grand scenic en sinds enige tijd voel ik een soort waggel/zabber beweging in de auto. Vooral tussen de 50 en 60 kilometer per uur (2500 toeren). Banden zijn gebalanceerd. Bij de garage waar ik kom hadden ze geen flauw idee wat het zou kunnen zijn. Het voelt een beetje als of er een ''slag in de auto zit''.

tolerie

Geplaatst door tolerie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Simon die snelheid is te laag voor onbalans. Onrondheid van een wiel of bult is eerder het geval . Til wiel voor wiel op en kijk of je een hoogte (bult) ziet en kijk ook aan de zijkant of als je aluminum velgen hebt naar een deuk aan de binnenkant van het wiel. Groeten.

tolerie (0), 13 jaar geleden

Hoi punt...bedankt voor je reactie. Ik ga het van de week controleren en laat nog weten wat het resultaat is.

groetjes

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

motorsteun rechtsboven?

tolerie (0), 13 jaar geleden

Hoi jeroen...
Motorsteun? kan ik dat zelf onderzoeken of moet ik daarvoor bij de garage zijn?
Alvast bedankt voor je reactie.

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

eerst een vraag, trilt de carroserie van jouw auto erg stationair?

tolerie (0), 13 jaar geleden

Nee de auto trilt dan niet, viel me in frankrijk wel op dat als de auto met voorkant naar beneden stond (op een aflopende helling) dat er ook een wiebel/waggel te voelen was. maar ik ben niet zeker of dat dit ''zo hoort''of dat er link is met de waggel die ik voel als ik er mee rij.

Heino4267 (215), 13 jaar geleden

Heb je met een bandenlichter al eens bij vrij hangende wielen al je wielophangingsdelen (rubbers + fuseekogels) rondom laten naspeuren op slijtage/speling?

tolerie (0), 13 jaar geleden

Banden na laten kijken maar niks gevonden....wiebel begint me nu behoorlijk op de zenuwen te werken. Ieder geval allemaal bedankt voor het mee denken

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Simon de wagen moet dit jaar voor het eerst gekeurd worden . Misschien komt daar uit wat naar voren. Onderste fuseekogels blijven voor mij verdacht. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.