Renault Scenic: Voorste dakraam gaat niet goed open

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb een Renault Megane Scenic uit 1998.
Deze heeft twee eletrische schuif kanteldaken.
De achterste werkt prima, maar de voorste heeft problemen aan de linkerzijde.
De rechterzijde gaat wel omhoog, maar de linkerzijder blijft hangen waardoor het dakraam niet open gaat.
Wat kan ik hieraan doen?

harry1978

Geplaatst door harry1978 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

quick (0), 13 jaar geleden

Hoi, ik heb wellicht hetzelfde euvel. Ik heb de vier schroeven/boutjes van de ruit, die je van binnenuit kan losmaken, verwijdert en het glas eruitgehaald. Dan kan zie je aan beide zijden een wormas lopen waarover een 'meeneempal'loopt. Bij mij is aan 1 zijde een stukje van dit meeneemmechanisme afgebroken waardoor de ruit niet wordt meegenomen. Ik heb wel getracht de boel te demonteren maar dat leidde tot slopen. Dus de boel weer teruggezet, dan maar geen dakraam. Wat je wel kan doen is het achterschuifdak naar voren overzetten, maar dan moet alles weer opnieuw gekit worden en heb je toch het risico dat de boel gaat lekken.
Dus haal eerst meer het glas eruit en dan maar goed kijken wat er gebeurt als je het dak activeert.
Succes

Quick

harry1978 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Zodra ik wat tijd heb zal ik er naar kijken. En mocht het niet lukken dan gebruik ik alleen de achterste.
Zit gelukkig ook nog airco in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.