Renault Megane: ESP lampje gaat branden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DTi (F9Q 744)

Ik heb een Megane scenic (1.9 dti) uit 2001. Als ik de motor start gaat het ESP lampje ter controle branden om vervolgens binnen een paar seconden uit te gaan. Tot zover geen probleem dus. Maar, nadat ik enige tijd (minimaal 5, max 15 minuten) gereden heb, gaat het ESP lampje branden. Auto rijdt verder normaal. Als ik de motor uitzet en weer start, is het ESP lampje netjes uit, maar gaat na enige tijd weer branden. Als het lampje niet brandt en ik druk op het ESP knopje, gaat het lampje wel branden (zoals het hoort, ESP staat dan uitgeschakeld). Nu heb ik mij laten vertellen dat het aan een vervuilde sensor kan liggen? Kan iemand mij vertellen waar die sensor zit en of er misschien een ander probleem kan zijn? Banden zijn netjes gebalanceerd en uitgelijnd. Alvast bedankt!

Bart75

Geplaatst door Bart75 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou het ESP laten uitlezen bij de dealer, dan weet je wat er aan de hand is en dat scheelt een gissen en zoeken.

Bart75 (0), 13 jaar geleden

Bedankt, ik ga eens kijken of dat iets oplevert!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.