Renault Megane : LPG / Benzine probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi daar!

Mijn auto heeft een LPG systeem met de computer op de foto.
Ik heb geen idee wat voor systeem dat is maar weet wel dat dit systeem niet goed afschakeld waardoor mijn benzinesysteem niet werkt als het aan mijn auto's boardcomputer hangt. Wanneer ik het systeem volledig los maak van de computer van de auto zelf (een Renault Megane) dan werkt de auto als een nieuwe. Starten en rijden gaan prima. Maar op LPG loopt het minder, maar ook wel goed eigenlijk (met het benzinesysteem helemaal los). Sluit ik beiden aan, dan kan ik niet terugschakelen naar benzine, want dan begint het motorblok enorm te trillen en schudden, terwijl de motor raar blijft lopen zonder power. Deze auto schakelt automatisch van benzine (na starten) naar LPG maar dat lukt dus niet meer. Krijg m dan niet aan, tenzij ik het gas helemaal intrap, dan knalt ie letterlijk over naar LPG en schiet in de toeren... slecht natuurlijk met koude motor!

In de LPG computer zit een rijtje meganische relais met diverse zener en andere diodes erin. Zelf denk ik dat het daarin zit. Maar omdat ik de computer niet ken en dus ook niet weet hoe de relais moeten schakelen, kan ik er geen zinnige meting op uitvoeren.
Overigens als de auto op LPG loopt, blijft het lampje met het vierkantje en de haaientanden branden (storing in elektronisch systeem).

Kan iemand mij vertellen wat er mis is?
En weet iemand wat voor LPG systeem ik heb nav de foto?

zie: http://img22.imageshack.us/i/lpgcomputer...

Bedankt!

arnozegikniet

Geplaatst door arnozegikniet (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arnozegikniet (0), 13 jaar geleden

De wagen heeft een ringtank op de plaats van het reservewiel.
De LPG computer zit rechtsvoor onder het dashboardkastje. Aansluitingen: RC stekkers
Linksvoor bij het stuur zit een momentcontact schakelaartje die LPG G3 / Benzine schakelt.
Op het schakelaartje zit een rode (Benzine) en groene LED (LPG)

cornevgelden (0), 13 jaar geleden

Geachte Arno,

Waarschijnelijk is het een valliant G3 installatie, deze had ik ook in onze megane type1,heb nu een megane scenic type1 op benzine,komt omdat ik mijn werk dichterbij heb.Dat ik mijn megane nog had ging ik voor onderhoud en/of storingen aan het systeem naar Gas inbouwstation Adrie Schouten in heerenveen heeft mij altijd goed voldaan.
Sukses alvast.

Mvg, Cornelis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.