Renault Espace: espace 2.0 turbo valt boven de 140km/h dood

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4R795 2.0 turbo

Boven de 140 km/h valt de auto dood. De motor blijft nog wel lopen maar reageert niet meer op het gaspedaal. Diverse lampje's gaan branden op het dashbord.
Wezen rijden met de CLIP en bij mijn gebeurde het ook bij een snelheid van +/- 155 km/h. Ik heb hem langs de kant gezet en uitgezet opnieuw gestart en je kunt weer verder rijden zonder problemen. De turbodruk valt wel weg zogauw de storing erin komt. Maar dat kan ook een noodloop zijn.

Dit probleem gebeurt alleen boven de 140 km/h, daaronder geen problemen.

Er komt een storingscode tevoorschijn maar dat is een alles omvattende storing, DF596 Drukvulling DEF. DEF staat voor "niet geïndentificeerde elektrische storing".

Turbo is in mei van dit jaar vervangen.

Hebben jullie een suggestie wat ik hiermee aan moet.
Heb al contact gehad met de techline maar daar werd ik niet echt wijzer van. Die wezen naar de turbo. Maar voordat de turbo is vervangen had de klant hier ook al een keer last van. Begrijp me niet verkeerd ik wijs de turbo nog niet af maar ik vermoed dat er iets anders aan de hand is. Ik vind het zo raar dat het onder de 140 km/h niet gebeurt.

Ik wacht jullie antwoord/suggestie's af.

Jeroen

A110

Geplaatst door A110 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

heeft de turbo niet een waste gate ? (overdruk klep) deze gaat open zodra de druk te hoog word. als deze er op zit controleer dan de leiding van de waste gate en de waste gate zelf.

A110 (0), 15 jaar geleden

Oplossing gevonden.

Bij het vervangen van de turbo zijn er 2 vacuumslangen omgewisseld op de elektroklep van de wastegate.

Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.