Renault Espace: uitvallen door temp sensor of remlichtschakelaar?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Heb hier een espace staan welke gestrand is, motor is tijdens het rijden uitgevallen. Na enige tijd proberen is de auto toch weer aangeslagen. Echter bij het volgende stoplicht is de motor weer uitgevallen. In het 1e geval werd er gereden op lpg, in het 2e geval op benzine. Auto is daarna hierheen getransporteerd en start weer (dus weer na enige tijd stilstaan). wel stinken de uitlaatgassen naar benzine en lijkt het alsof de motor eerst even op 3 pitten loopt.
Auto uitgelezen en er komen twee storingen naar boven:

1. Koelvloeistof temperatuursensor functionerings storing (statisch)
2 Remlichtschakelaar signaal niet logisch (sporadisch)

Nu de vraag: Kan de auto hierdoor bovengenoemde storing krijgen? Heeft iemand dit meer bij de hand gehad? En zit de temperatuur sensor op de cil. kop aan de bakzijde?

Ik heb nu de sensor aan de bakzijde op de kop losgemaakt en er is geen verandering in loop merkbaar.

Graag antwoord of ideeen, ik heb namelijk geen enkel idee.

Groeten Erik.

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Maarten6789 (0) PRO, 15 jaar geleden

Koelvloeistof temperatuursensor functionerings storing (statisch): Goed mogelijk dat hij de motor verzuipt , heb je al aan de 4 gas meter gehangen ?

Remlicht schakelaar:Zover ik weet niet, maar als ik de klacht zo zie en het is een Espace zou ik eerst de BDP-sensor controleren en/of vervangen.

02erik02 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt voor de reactie!

De auto is na 2x starten weer goed gaan lopen en ik heb niet de tijd gehad om de viergasmeter eraan te hangen. Heb voor de zekerheid de BDP sensor vervangen en ook de temperatuursensor. Tevens de draden aan de temperatuursensor voor de LPG computer beter gesoldeerd en in krimpkous ingekrompen. Klant rijd er nu al weer een paar dagen mee, en nog geen probleem gehad. We wachten het af.

Groeten Erik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.