Renault Espace: espace 4 geen canbus? geen communicatie

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: f4r

hallo ,
ik krijg geen verbinding tussen mijn clip (uitleescomputer) en de espace. tijdens uitlezen de storing:kortsluiting in multiplex netwerk.
kaartlezen al uitgewisseld en stuurkolomgrendel al vervangen.
ik probeer er nu achter te komen hoe het netwerk exact is opgebouwt. dat er daar misschien een computer uit ligt ofzo.
zodra ik clip aansluit behoort ie ten alle tijde zelf het chassis nummer op te halen e.d, maar dat doet ie dus niet!
accu is nieuw, voedingen heb ik overal (rode constant plus) ook op kaartlezer en startknop en de zekering naast de eobd stekker is ook heel.
wat mij opvalt is als ik de accu er af haal en weer vastzet de rode led gewoon knippert. zodra ik de startknop bedien gaat hij vast rood branden. de portier vergrendeling en ontgrendeling op de kaart werkt wel gewoon.

misschien is er iemand zo lief en aardig om mij op weg te helpen, want ik weet het ff niet meer.

mvg, Tim.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

obd expert (0) PRO, 8 jaar geleden

Start de auto wel of niet?
Kun je 'm deels uitlezen? Omdat je zegt geen verbinding te krijgen maar je krijgt wel de melding kortsluiting in netwerk.
Eindweerstanden doormeten van de canbus? (60 ohm)

timhoeks2 (0) PRO, 8 jaar geleden

auto start uiteraard niet. kan hem ook niet deels uitlezen, althans ik krijg dus echt sluiting multiplex netwerk in mijn scherm te zien en als ik op info klik staat er wel iets van rekeneenheden niet gedetecteerd en dat er 2 rekeneenheden de juiste configuratie hebben. dat is voor mij nieuw en ik hecht daar normaal gezien weinig waarde aan. de eindweerstanden meet ik 65ohm op welke pennen is dat ook al weer? (ff checken of ik het goed doe)

janh5107 (0) PRO, 8 jaar geleden

motorecu: L=ca3, H=ca4, abs: L=15, H=11. accu ontkoppeld: tussen L en H =60 ohm, L en H t.o.v accu + en accu - oneindig.
anders accu aansluiten en spanningen meten t.o.v accu -, beste met een scoop.

timhoeks2 (0) PRO, 8 jaar geleden

hallo Jan, dienen de motor ecu en de abs tesamen dan als "gateway" ofzo?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.