Renault Megane: EuroGas probleem: Loopt niet meer op gas - Hulp gevraagd

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e / 8V

Korte probleem omschrijving:
- Auto loopt niet meer op gas, na een periode kortstondig op benzine over te springen tijdens rijden. Computer denkt nog op gas over te gaan, maar de auto blijft op benzine lopen, het hoofd relais schakelt niet (geen 'klik' geluid) en de meter blijft op benzine staan.

Ik heb een Megane Coupe 1.6e / 8V uit 1998 met een EuroGas G3 installatie welke sinds kort niet meer op gas loopt. Het is een installatie met zo'n zwarte B|G schakelaar plus LED en de gastank meter is aangesloten op de dashboard benzine meter (schakelt normaal mee met brandstof keuze).
Het begon een paar maanden geleden met af en toe een 'hikje' in het systeem, waardoor de auto tijdens op gas rijden een seconde naar benzine sprong en daarna gelijk weer terug op gas. Ik hoorde het relais even kort schakelen, maar aan de computer was niets te zien, LED bleef normaal groen, dus ik dacht aan slecht contact in de bedrading. Ik heb verschillende contacten opgeschuurd en relais bij de veerpoot nog vervangen, maar dat gaf geen resultaat. Computer opnieuw inlezen hielp ook niet.
Probleem kwam steeds vaker voor en is nu permanent aanwezig. De auto loopt nu helemaal niet meer op gas, echter denkt de computer nog wel gewoon over te schakelen, LED gaat van knipperend groen naar normaal groen, maar het hoofd relais schakelt niet om (geen 'klik' geluid) en de meter blijft ook op benzine staan. Ik heb de computer opengemaakt en zag dat een soldeer pootje van een relais geen goede verbinding meer had (leek wel alsof de tin vergaan was, donkere zandkorrelachtige structuur geworden en los van de print), pootje opnieuw gesoldeerd, maar ook dit had geen resultaat, het is verdacht maar nu toch weer in orde.

Ik ben een beetje uitgepuzzeld; heeft iemand dit probleem eerder gezien/meegemaakt en/of kan iemand een andere diagnose stellen?

Alvast bedankt voor alle moeite! Alex

alexo

Geplaatst door alexo , lid sinds 11 jaar geleden

9 Reacties

alexo, 11 jaar geleden

Heeft iemand misschien goede ervaringen met door laten meten van een EuroGas computer, of testmogelijkheden?

maikelvb, 11 jaar geleden

Doormeten kan maar je kan ook iemand die verstand van elektronica heeft even naar de print laten kijken, vaak is het probleem met het blote oog te zien aan de solderingen bij de relais.
Gr. Maikel

De student, 11 jaar geleden

Normaal is het defekte temp-sensor.Deze laat automatisch doorschakelen naar lpi

willyvan PRO, 11 jaar geleden

denk toch computer

alexo, 11 jaar geleden

Oké, bedankt voor het meedenken, ik ga wat met de computer proberen. Meer info volgt zsm....

alexo, 11 jaar geleden

Het probleem is gelukkig opgelost na een zeer snelle en correcte diagnose van Willy van Lankveld uit Volkel! Het bleek een defecte gas computer te zijn, welke helaas niet meer gerepareerd kon worden. Willy heeft voor een andere, gebruikte computer gezorgd, welke weer perfect werkt.

Bedankt voor alle hulp en ondersteuning!

dubnium, 8 jaar geleden

Ik heb momenteel met mijn Clio het zelfde probleem.
Maikel repareer jij nog steeds EAS computers?
Zou je dan contact met me kunnen opnemen?

richard9712, 8 jaar geleden

Er zijn voor zover ik weet 2 adressen waar je terecht kan voor een gereviseerde EAS computer.

http://www.luccio.nl
http://www.vanlankveld-autos.nl/

dubnium, 8 jaar geleden

Vanmorgen bij Willy geweest, naar ongeveer een uurtje reed de auto weer prima op gas. Gas computer is gerepareerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.