Renault Megane: extreem veel vocht in auto.. lekkage?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 IDE

Hallo mensen,


Een paar dagen geleden kwam ik tot mijn schrik een redelijk grote plas met water tegen in mijn auto, en wel ter plaatse van de bestuurderskant en de bijrijderskant, Ook was mijn hele ruitenpartij van binnen beslagen (echt grote druppels). Ik heb meteen de matten eruit gehaald en deze binnen in huis laten drogen (je kon hem zowat helemaal uitwringen). Nu had het die dag/nacht wel flink geregend maar vind dat dit absoluut niet moet kunnen.

Nu dacht ik in eerste instantie dat het mijn schuif/kantel dak was omdat ik voor de zomer hier al enkele druppels van af heb zien vallen, maar goed, toen dacht ik dat het gewoon wat condens was maar nu begin ik echt te denken dat het hier aan lag. Ik heb dus het volgende gedaan;

Eerst het glazen ruitje zelf helemaal er uit geschroefd, waren maar 4 schroefjes, en bij de rubbers schoon gemaakt. (hier zat wat alg op). Vervolgens heb ik op internet gelezen dat je het beste de ontwateringskanaalt jes die in elke hoek zitten met een dikke speakerdraad door kunt “prikken”. Nu heb ik dit gedaan en hier kwam wel wat troep uit maar niet extreem veel. Vervolgens het gehele kunststof lijstje schoongemaakt en met volle moet het ruitje terug gezet. Ook nog de hele auto met alle ramen open laten staan tot de vloer weer droog was. Dit alles heb ik afgelopen zondag gedaan.

Nu wil ik vanochtend weg rijden en is weer heel de binnenkant beslagen met grote condens druppels. Ik denk dat er dus nog steeds ergens een lek moet zitten. Ik had meteen aan de vloermatten gevoeld maar deze waren tot mijn verbazing nog gewoon droog. Ik heb vanochtend dus met de trekker mijn vooruit af moeten doen omdat ik hem met het welbekende sponsje niet droog kreeg. Hierbij vielen de druppels er gewoon af op het dashboard.

Ook wil ik nog vermelden dat ik altijd al wel wat last heb gehad van veel vocht/condens in mijn auto sinds ik hem heb (nu +/- 1,5 jaar in mijn bezit).

Ik heb een Megane Coupé uit 2000 2.0 IDE en heb hierbij een elektrisch uitgevoerd schuif/kantel dak (zie foto).

Nu is mijn vraag waar ik moet beginnen met het controleren op lekkages want ben van plan alles in zijn geheel na te lopen.
Het volgend heb ik via wat snel zoeken al gevonden:
- Parafan gedeelte nakijken op vuil en verstoppingen
- Accubakje nakijken op vuil en verstoppingen
- Doppen? Onder auto in de buurt van dorpels?
- Ontwatering in de deuren?
Maar bij geen van alle delen heb ik dus enig idee waar alles hoort te zitten?

Kan iemand mij helpen?
[url=http://postimage.org/image/jk8gs7hw9/][img]http://s12.postimage.org/jk8gs7hw9/2h690...[/img][/url]

univex

Geplaatst door univex (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Pascal Limpens (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je airco hebt kan de afwatering van de verdamper verstopt zijn.
2e optie, werkt je recirculatieklep wel of blijft die dicht staan?

Succes, Pascal

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Welke matten waren er allemaal nat? En ja je kan lekkage hebben bij de paravan als hier de afvoer verstopt is. Dakraam heb je al uitgesloten. Heb je ook opgelet bij het doorprikken waar je prikdraadje uitkwam? Wat heel soms wil gebeuren is dat de afwateringsslang los schiet en het water daardoor alsnog in de auto loopt.

suffie (0), 11 jaar geleden

Onder je paravanrooster is een 'goot' waardoor een kabelboom door de bodem gevoerd wordt. Deze 'goot' is enigzins kuilvormig, waardoor de plastic buis die de kabels geleid, onder water komt te staan. Ter voorkoming van lekkage, is de ruimte, in de plastic geleider opgevuld met waterwerent materiaal, (rubberachtig). Bij wat oudere auto's ontstaat er een krimping van dit materiaal, waardoor, indien de goot gevuld is met water, het water de autocabine inloopt, via de plastic buis.
Eigenlijk is dit een foutieve constructie van renault, immers een centimeter langere/hogere plastic buis zou dit probleem voorkomen.

Daar het probleem zich blijkbaar gemanifesteerd heeft, gedurende, de extreme regenval, afgelopen dagen. Zou dit het kunnen zijn. [Meschien heb je ook weleens wat waterdruppeltjes op je onderbeen 'gevoelt' bij het wegrijden na een regenbui. (Alsof het uit de onderzijde van je dashboard komt.)]

Zelf heb ik eerder dit gedicht met vloeibaar teer; maar meschien dat een proffesioneel, beter materiaal weet.

univex (0), 11 jaar geleden

Ik heb zojuist de afvoer onder mijn parafan bij de accu nagekeken, deze zat niet verstopt, hoe kan ik er achter komen waar de condensafvoer van mijn airco zit? ik kan deze namelijk niet vinden...

oja en de matten van de bestuurders en paragierszijde waren zeiknat maar bij de pasagierszijde het meest!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.