Renault Captur 2014: FB0091 foutcode

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: H5F D4, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 88

Hallo,
Na aanleiding van een airbagstoring heb ik het voertuig uitgelezen en hier komt het volgende uit als foutcode b0091. Hierop geeft hij dat het de aanrijdingssenor in het linkerportier is, nu heb ik de sensor in het deurpanaal vervangen de ronde in het midden echter is dat een andere sensor. Hierop heb ik de crashsensor in de b-stijl nagekeken deze is in orde. En als de de sloten klikken na het starten komt de airbagfout erin, zou dit aan het slot liggen of is er een andere oorzaak.

Met vriendelijke groet,

kayke

Geplaatst door kayke , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Ik ben wel erg benieuwd hoe je een crashsensor nakijkt??

    Hoi harry, ik heb de stekker van de sensor even losgehaald om te kijken wat er veranderd in het uitleesproces dit sluit echter niet uit dat hij correct werkt, maar er komt een andere sensor/foutcode naar voren, bij opnieuw uitlezen word deze weer correct gezien - kayke, 3 weken geleden

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Hoe is deze klacht onstaan? na een schade, of zomaar ineens?

    Nope, zo ver ik weet is deze spontaan erin gekomen. Dacht eerst dat het van de stekker van de stoel kwam deze doorgesolseerd maar zonder resultaat - kayke, 3 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Captur of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.