Renault Captur 2020: wegrijden uit stilstand bij automaat

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: H5H B4, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 96

Wegrijden vanuit stilstand gaat moeizaam. Op stationair toerental gebeurt er bijna niets, dus moet je direct gas bijgeven. Dan rijdt de auto bijna altijd met een schok weg. Vaak ook met een aantal "hupjes"; vooral wanneer de voorwielen bij het wegrijden niet rechtuit staan of de auto op een helling staat.
Die hupjes voel je goed in het gaspedaal. Mijn Vakgarage zegt dat dit bij dit soort automaten hoort en het te maken heeft met de afstellingen en het vacuumsysteem en er dus niets aan te doen is.
Het is echter zeer irritant en vergalt het plezier van de automaat. Als de auto achteruit uit stilstand wegrijdt ervaar ik het probleem niet. Ook met mijn vorige Captur van een jaar of zes oud had ik dit niet.

cockijohan

Geplaatst door cockijohan (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Captur? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

1 jaar geleden - kaleido 1

Is de auto al eens uitgelezen ?
Heb je al eens gereden in een andere captur met dezelfde spec.

1 jaar geleden - cockijohan

Auto is niet specifiek op dit probleem uitgelezen. Monteur beweert zonder nader onderzoek dat ik er maar aan moet wennenomdat er aan die instellingen geen wijzigingen kunnen worden aangebracht. Heb ook geen vergelijkbare Captur met zelfde specs gereden. Mijn zo'n 5 jaar oudere Captur automaat had dit euvel niet.

1 jaar geleden - kaleido 1

Eens naar een andere dealer rijden en daar het probleem voorleggen.

1 jaar geleden - cockijohan

Heb een afspraak gemaakt. Zal het resultaat laten weten.

    is vaak koppeling in de bak eerst nieuwe olie erin als niet werkt nieuwe koppeling erin bekend bij renault is een actis oplossing voor 71320 - willyvan (10), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Captur of stel zelf een nieuwe vraag.