Renault Grand Scenic: fluiten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Hallo allemaal,
kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is met mijn climate control?
Er zit nl een soort van fluit in die mee op en neer gaat met de toeren van de motor.
Op de snelweg met constante snelheid valt het niet zo op, maar in de bebouwde kom met gas geven en gas loslaten is het zeer vervelend.

zafira2.2dti

Geplaatst door zafira2.2dti (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

hoe weet je dat dit van de airco komt?

zafira2.2dti (0), 13 jaar geleden

Hallo Jeroen,
Als ik de cc op automaat heb staan en de airco staat erbij aan doettie het geluid wel, en als ik de airco dan uitdruk stopt het geluid.

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Heb dit ook. Inmiddels de airco opnieuw laten vullen en het geluid is nu iets minder, maar niet weg. Volgens de garage heeft het mogelijk te maken met de riemen c.g.,aandrijfrollen. Dure grap dus. Heb het voorlopig maar zo gelaten tot het te erg gaat worden. Indien er een oplossing bekend is hoor ik het graag !

willem12077 (0), 13 jaar geleden

Probeer het volgende.
Bij draaiende motor de multiriem licht inspuiten met wat siliconenspray. "Motor" wil wel eens verrassend minder lawaai gaan maken.

nihuni00 (0), 13 jaar geleden

Gaat er dan niet iets slippen? en dus de achterdeur uit ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.