Renault Grand Scénic 2017: Fluitend / blaas geluid bij accelereren

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Motorcode: R9M D4, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 118

Goedemiddag.

Sinds een aantal maanden heb ik een probleem met mijn Renault Grand Scenic. Wanneer je een beetje meer gas geeft hoor je linksonder de auto wat fluitend of blazend geluid (moeilijk te omschrijven).

Bij 2 verschillende garages geweest:

Garage 1: De turbo is kapot
Garage 2: De turbo is niet kapot, hij krijgt valse lucht en iets met de luchtinlaat. Slangetje vervangen, maar het probleem is er nog steeds maar dit kan geen kwaad.
Daar kan ik uiteraard niks mee, ik wil dat het opgelost wordt.

De garage kon geen foutcode zien en er branden verder ook geen lampjes die aangeven dat er iets fout is.

- Probleem heb ik zowel tijdens het rijden (bij het optrekken vooral, als je dan het gas loslaat is het weg) als wanneer hij stilstaat in de parkeerstand en ik geef wat gas.
- Zowel met airco aan als uit, maakt geen verschil.
- Geen rare uitlaatgassen

Video waar het te horen is:
https://drive.google.com/file/d/1fjy1R3I...

Hopelijk heeft iemand hier een antwoord.
Ook zijn monteurs die het zeker kunnen oplossen altijd welkom.

joey9210

Geplaatst door joey9210 (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Grand Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

PeterK011 (10), 8 maanden geleden

Turbo/intercooler slang gescheurd of een lek in de intercooler kan natuurlijk ook.

Beunhaas (520) PRO, 8 maanden geleden

Een lekke inlaat zou ook vermogensverlies moeten geven, is dat zo?

    Heb ik niks van gemerkt eigenlijk. - joey9210 (0), 8 maanden geleden

A16031958e (0), 8 maanden geleden

Hoi, ik heb een grand scenic van 2013 1.6 dci en had hetzelfde probleem, 3 maanden geleden, fluitend geluid en inhouden rond de 80 a100 km per uur, geen fout melding of lampje dat brande, naar de garage geweest en dachten kapotte turbo, konden verder niets doen door drukte. Hij was net APK gekeurd en er was een flesje middel ingedaan voor reinigen van de motor, er zat niet veel diesel in dus de volgende morgen vol getankt met Shell v power en wat bleek?? De volgende morgen naar mijn werk , ongeveer 25 km en het probleem was weg, volgens de garage is door het reinigingsmiddel en de volle tank diesel de motor gespoeld en heb ik geluk gehad

Heino4267 (230), 8 maanden geleden

Met jouw verschijnselen is het normaal dat er een rooktest in de inlaat wordt gedaan om een evt. luchtlek op te sporen. Waarschijnlijk blijkt dan snel wat het probleem is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Grand Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.