Renault Megane: fluitend geluid onder motorkap, alleen tijdens rijden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 aut

Hallo,

ik heb een Renault Megane 1.6 classic automaat op lpg. Sinds een paar dagen heb ik een fluitend/gierend geluid onder de motorkap. Vooral bij het optrekken is dit geluid goed te horen net zoals bij het tot stilstand komen waarbij de bak natuurlijk automatisch terugschakelt. Bij stationair draaien hoorde je tot voor kort eigenlijk niet veel verschil met anders. maar toen ik net voor een stoplicht stond begon mijn motor te klinken als een diesel. Dat doet hij nog steeds helaas. Heeft iemand een idee en vooral: wat moet ik er mee?

Alvast bedankt voor een reactie

jandoedel60

Geplaatst door jandoedel60 , lid sinds 11 jaar geleden

6 Reacties

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

Even langs een nabij gelegen garage rijden die kunnen hoogstwarschijnlijk zo zeggen wat het is. Het kan een spanrol/looprol wezen, of de waterpomp die een gierend geluid maakt.

jandoedel60, 11 jaar geleden

[quote=Bas_petiet]Even langs een nabij gelegen garage rijden die kunnen hoogstwarschijnlijk zo zeggen wat het is. Het kan een spanrol/looprol wezen, of de waterpomp die een gierend geluid maakt.[/quote]
kunnen de oorzaken zoals jij aangeeft er dan ook voor zorgen dat de motor gaat "dieselen"? Ik ga sowieso a.s. maandag even langs de garage en hoop dat het makkelijk op te lossen is.

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

Een defecte waterpomp, of spanrol kan een hard knarsend geluid veroorzaken. Het kan natuurlijk ook ergens anders vandaan komen (cilinderkop) maar het meest voor de handliggend zal de pomp, of een spanrol wezen.

jandoedel60, 11 jaar geleden

voor oplossing: zie hieronder

jandoedel60, 11 jaar geleden

Sorry, zag net pas het kopje "oplossing".

Het was inderdaad een spanrol in combinatie met een probleem met de poelie in de dynamo. Omdat ik er toch tegenaan zat, heb ik de distributieriem, spanrollen (en alles wat er bij hoort) en de poelie van de dynamo laten vervangen. Probleem verholpen. Motor loopt weer lekker rustig en vooral geruisloos

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

Mooi dat het probleem is opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.