Renault Espace: foutcode 0019 + 12 v na ontsteking

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: dci

iemand enig idee ?
ik vermoed dat het ergens in de bekabeling moet zitten, is gekend bij renault, ik heb nl de cilinderkoppakking vervangen.
k heb wel de batterij afgekoppeld voor aanvang van de werken. en alles netjes terug aangesloten,intussen al 2 maal alles gecontroleerd.
de kabels heb ik wel tijdens de werken terzijde gelegd, de zekeringen toch maar gecontroleerd. mogelijk zitten er risicoplaatsen in de bekabeling die ik van een meganne wel ken maar niet van een espace
alvast bedankt voor het meedenken
mvg
peter

MAXIM

Geplaatst door MAXIM (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

heeft ie een crash sensor

MAXIM (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja bij deze wagen zit hij naast de mazoutfilter, k heb hem al eens ingedrukt, zonder resultaat
intussen zowat de hele dag gezocht
Brandstfdruk ongeveer 300 kg tijdens starten
krukassensor kan ik lezen, dus die werkt ook
injectoren op overloop getest, bleken alle vier redelijk gelijk en niet overmatig te lekken
distributie nogmaals gecontroleerd, al was ik zeker dat deze juist stond, bleek ok, zelfs sensor v/d pomp gecontroleerd en ook de markering op het pomptandwiel,wat zichtbaar is door de opening v/d sensor,om uit te sluiten dat er mogelijk iets met de tandwielen verkeerd was.
geeft geen enkele foutcode meer en ook de startdeblokering gaat uit .
Motor heeft geen onderdruk en klinkt normaal tijdens starten, hiermee bedoel ik dat hij duidelijk compressie heeft.
Effe meedelen dat de motor nog goed starte en op 3 cilinders liep als gevolg van distributie die verlopen was op de 3 regelschroeven van de achterste nokkenas, klant had 14 dagen voordien zelf distributie vervangen.
Intussen zitten er nieuwe kleppen in en is de kop gereviseerd.
Kabelboom reeds gedeeltelijk opengemaakt zonder resultaat, morgen afspraak bij Renault ik hoop echt dat er iets uit de bus komt ,voorloopig weet ik het niet meer.
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.