Renault Grand Espace: Ontluchten/verversen stuurbekrachtigingsvloeistof

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2liter

Hallo,

Mijn Grand Espace heeft een halve winter stilgestaan en nu gaat de stuurbekrachtiging ineens soms stoterig. Dacht dat het in de winter al was, maar kan ook te maken hebben met lucht in het systeem; bij vervangen dynamo een week geleden heeft het reservoir op zijn kop gehangen.

Kortom: wil graag alle olie vervangen. Hoe te handelen? De onderste slangaansluiting opzoeken, loshalen, leeg laten lopen (dop van reservoir), stuur heen en weer, en weer vullen? Klinkt iets te eenvoudig, maar hoe dan wel?

Durree

Geplaatst door Durree (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Was het maar zo eenvoudig . Er zit in de meeste systemen EEN liter ATF of een eigen voorgeschreven vloeistof. Kiep of zuig het tankje leeg en haal de terugvoerslang van de tank af en richt deze in een emmer. Tankaansluiting afdoppen. Vul het tankje met vloeistof en laat door een hulp de motor starten en op commando weer afzetten want de tank is zo weer leeg. Koop twee liter van dat spul en draai ook aan het stuur terwijl de motor draait. Veel handelingen in een korte tijd. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.