Renault Scenic: Foutcode P1814

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9dci

Het betreft een scenic rx4 1,9dci welke een slechte koude start heeft. Verstuivers en gloeiers zijn oke. Wat opvalt bij het op contact zetten gaat het oranje voorgloeilampje niet altijd branden en dan slaat de motor ook niet aan. Gaat hij wel branden dan slaat de motor wel aan en hoor je ook de opvoerpomp draaien. Uitgelezen met kts maar geeft bij de foutcode p1814 een onbekende fout. Is ook niet te wissen. Iemand een idee wat het probleem hier kan zijn.

Dick Wijngaard

Dick Wijngaard

Geplaatst door Dick Wijngaard (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

CarManScan (0) PRO, 13 jaar geleden

Misschien een tip:

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Succes...

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Had ik al gelezen, maar bied ook niet echt een oplossing. Wil eerst weten wat P 1814 betekent.

bedankt

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Let even op je bedrading/massa e.d. van je hoofdrelais, mede omdat je zegt dat het voorgloeilampje(=ook mms lampje) soms niet wil, geeft toch wel een voedingsprobleem aan.
Toch niet stiekum een transponderprobleem?
Vlgns google is p1814 een transmissie fout....

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Marcel,
Hoofdrelais hapert inderdaad, heb ik even omgewisseld met een relais ernaast. Lampje gaat nu branden en slaat ook direct aan.Het is hier nu niet superkoud maar vanmorgen met 10 graden niet aan willen slaan. Morgen ochtend maar proberen.

Dick

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Zonder werkend hoofdrelais zal hij bij +40 ook niet aanslaan

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

helemaal mee eens, zal ook wel een toevalligheid zijn. Een relais kan het altijd een keer begeven, maar nu het kouder word. is er vanuit gegaan dat het aan de temp lag.

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Was het relais, slaat nu in een keer aan. Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.