Smart Smart 2001: Aankooptips

Bouwjaar: 2001

Ik overweeg een smart pulse uit 2001 te kopen, die nog maar 8400 km (u leest het goed) heeft gelopen. Ik lees op verschillende sites dat de motor van auto's van dit type en bouwjaar het zwakke punt is. Andere berichten stellen dat je gewoon het oliepeil goed/ regelmatig moet controleren. Daarnaast vraag ik mij af of het een probleem is dat de auto zo weing km heeft gemaakt.

Graag jullie advies.

Rick9758

Geplaatst door Rick9758 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo rick..

er is idd, veel opspraak/negativiteit over de smart dat de motoren snel de geest zouden geven, dit is deels te wijten aan de eigenaren zelf deze rijden nogal veelvuldig met een te laag olie peil! waardoor deze motoren stuk lopen! (welke motor niet)

niet te vergeten, heeft smart natuurlijk nooit de bedoeling gehad een slecht product op markt te zetten, dat dit anders is uitgepakt is deels te verwijten aan de gebruiker/bestuurder zelf.

een smart heeft slechts een carter inhoud van 3 ltr, rijdt men daar 1a 2,ltr uit dan is het gauw gebeurd met de pret! dan treedt er vervroegde slijtage op.. met de gevolgen een onherstelbare motor schade..

bij een normaal rijgedrag en goed en juist onderhoud zijn er met deze motoren geen kilometer grensen, men heeft het deels zelf in de hand...
een smart zal jou zeker veel plezier laten beleven dit begint al bij de pomp, vervolgens de wegenbelasting en het willen en gaan parkeren! verder is het een leuk eigenwijs geval!

paul,

Rick9758 (0), 18 jaar geleden

Paul,

Bedankt voor je adviezen. Ik heb inmiddels en proefritje gemaakt en dat beviel goed.

Wat ik me wel afvraag is of het normaal is dat je zoveel moet schakelen met de tiptronic (pijlje op het dashboard geeft continue indicaties). De verkopendeparticulier gaf mij de verklaring dat dit waarschijnlijk komt doordat de auto nog niet goed is ingereden (km stand is slechts 8400) en dat de eigenaar (oudere man) hem keurig op 3000 toeren hield.

Daarnaast liep de motor stationair wel goed, maar ik hoorde dat het toerental niet helemaal constant is en bij het uitzetten van het contact voelde ik de auto heel licht schudden.

Zijn mijn observaties normaal, of denk je dat ik hierin aanleiding moet zien voor nader onderzoek?

Verder heeft de auto altijd in een garage gestaan en ziet er perfect uit.

Groet, Rick

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb al diverse smarts verkocht, en op zich zijn het goeie autotjes. Het probleem schuilt hierin, gaf Paul ook al aan, dat de carterinhoud zo klein is. En vaak komen deze auto's uit de lease, en daar zit dan ook vaak het probleem: de km stand in combinatie met laks zijn met oliepeilcontrole. Maar dat is bij de auto die jij omschrijft niet aan de orde. Ik geef je wel het advies om ff een stukje snelweg te rijden! Wij hebben smarts in de verhuur, en ik hoor de gebruikers vaak zeggen dat het in de stad een machtig autotje is, maar op de snelweg vinden ze het vaak maar nix. Let daar op als je de auto toch koopt. Suc6.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ik heb er zelf ook zo'n aparaat bij lopen met alles er op en aan, overgens in het begin waren mijn verwachtingen niet erg hoog, ik zag de bui al hangen en dacht een motor in vooraad te moeten nemen.. maar niets is minder waar!

ik heb hem nu een jaar (moeders rijdt er in) en hij valt mij niks niet tegen! ook kwa kosten die zijn tot nu 0,0 altijd starten en lopen in zomer en winter! en zelfs geen olie verbruik.

overgens op de snelweg is het oppassen! menig automobilist maakt misbruik van de smart, en denken dat brommertje wel even te kunnen snijden of op te kunnen drukken.

wegenbelasting, 128,- per jaar, en is de tank leeg, voor rond 23,- aan de pomp heeft ie zijn buik weer vol.. goedkoper kun je niet rijden!!

paul,

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Latertje Paul!

Rick9758 (0), 18 jaar geleden

Sytze, Paul,

Nogmaals bedankt voor jullie reacties. Ik ga Zaterdag nog een tweede proefritje maken (dit keer ook op de snelweg) en als het bevalt dat koop ik de smart. Nog een (laatste) vraagje: Wat vinden jullie van een prijs tussen de EUR 4.500,- en EUR 4.800,-?

Rick

Rick9758 (0), 18 jaar geleden

Aanvullende info: 45 KW, glazen dak, sportvelgen, smartradio, toerenteller, interieur en exterieur is spic & span, slechts 8400 km, toch ieder jaar een beurt gehad en onderhoud altijd bij smartcenter.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

rick..

de prijs 4000,- 4250,- lijkt mij redelijk, vergeet niet marktplaats staat vol met die eierdopjes..

paul,

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Niks mis met de prijs en die km stand

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

sytze..

4800,- (particuliere) verkoop is te hoog! mede gezien het bouwjaar, bij aankoop van een particulier ga ik uit van de handelswaarde..

paul,

Rick9758 (0), 18 jaar geleden

Paul,

Ik had ook het gevoel dat de prijs aan de hoge kant was. Vorige week heb ik exact dezelfde auto, zelfde bouwjaar op marktsplaats gezien met weliswaar 41000 km op de teller. Ik was net te laat, maar die smart is voor EUR 4000 verkocht.

Ik neem je advies mee in mijn bod.

Bedankt,

Rick

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

http://img435.imageshack.us/img435/5426/..." border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />

deze smart kocht ik voor 3250,- met 38000dkm met alle opties, smart audio-wisselaar, klokjes, lichtmetaal, ect ect,

paul,

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Geen cent te veel!

twaintje (0), 17 jaar geleden

Waarschijnlijk is het kwaad al geschied en heb je'm al gekocht, zo niet, bezint eer ge begint.
Heb er zelf ook een gehad en moest ondanks zorgvuldig onderhoud en rustige rijstijl iedere 1000 km er een liter olie bijvullen en dat met 51.000 op de teller!!!
Voor mij niet meer!
Twan.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=twaintje]Waarschijnlijk is het kwaad al geschied en heb je'm al gekocht, zo niet, bezint eer ge begint.
Heb er zelf ook een gehad en moest ondanks zorgvuldig onderhoud en rustige rijstijl iedere 1000 km er een liter olie bijvullen en dat met 51.000 op de teller!!!
Voor mij niet meer!
Twan.[/quote]
hoezo het kwaad..? één zwaluw maakt nog geen zomer.... de smart die ik erbij heb lopen inmiddels nu 2 jaar daar heb ik nog nooit ook maar 1 probleem mee gehad wel normaal onderhoud natuurlijk, olie en filters setje ruitenwissers maar verder helemaal niks.... dat EI rijdt altijd en hij wordt niet gespaart, verbruikt ook geen drup olie.............

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.