Smart City Coupe: demontage deurpaneel ivm met gebroken slotkabel

Bouwjaar: 2001

beste colega's, betreft een smart mcc car bj, 2001

graag wilde ik mogelijk wat info, beteffende demontage van het deurpaneel (buitenzijde), dit blijkt nodig om bij de slotkabel te kunnen komen deze is namelijk gebroken, ik heb al het één en ander bekeken, tot zover lijkt alles geklikt vast te zitten, omdat het kunstof betreft en de schade beperkt wil houden, was mijn vraag of iemand hier bekent mee is..

alvast bedankt

paul,

P. Kelder

Geplaatst door P. Kelder (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Paul,

Misschien een ander karretje voor het meisje kopen

Hans

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat is dat nou voor praat, Hans? Na hoog telefonisch overleg tot conclusie gekomen dat dit nix voorstelt. Geef toe dat het een apart ding is, maar dat past precies bij jou, Paul! Niet het binnen paneel verwijderen, maar het buitenpaneel. Losmaken met de schroevjes of pops, wat ze maar gebruikt hebben, stukje naar beneden schuiven, et voila! Makkie! Kun je trouwens perfect repareren met binnen kabeltje van remkabel fiets. Doen wij al jaren, gaat nooit meer kapot. Dit is al je 2e aanvaring met een vreemd merk in 1 week, Paul!!? Reikt je kennis niet verder dan VAG? Nu weet iedereen het ook meteen, hahaha!

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sytze,
paul is wel thuis in deze kabouterautotjes vraag maar eens hoe hij een dimlichtlampje vernieuwd.......het zal je versteld doen staan.

Hans

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou Hans, dat weet ik inmiddels! Paul bouwt gewoon de auto om de koplamp vandaan! En dat terwijl het zo simpel kan dmv verwijderen parrafan. Paul is slim, maar niet multi-inzetbaar!

Sytze

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

nou leuk jongens!! en!! bedankt he! zal nog eens wat vragen :) hehehehe..

sytse, ik begrijp uit jou opmerking dat jij ook fietsen repareert? ;)

zal het morgen eens gaan bekijken of het zal lukken met een universeel kabeltje.

paul,

Santa (0), 18 jaar geleden

Heb laatst wel zo'n glimmende Riksja bij Sytze voor de deur zien staan. Je oude ingeruild, Sytze..??

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Ehhh, ja ik kon goed handel doen met een groter type. Alleen neemt deze iets meer brandstof per liter. En de draaicirkel van zo'n Smart limo is maar liefst 18 meter. Maar wel 2,67 keer zoveel cilinders en das ook wat waard. Mannelijkheid gaat nou eenmaal per strekkende meter!!!

Santa (0), 18 jaar geleden

Tja, dat hangt er maar vanaf waar jouw hersenen in zitten...... Toch heeft het wel wat: zo'n mooi groen vervoermiddel met de merknaam John Deere......

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Zo halverwege het hoofd en de tenen.......

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je hier geweest bent Santa, waarom dan geen koffie gehaald?! Krijg ze hier notabene uit Ommen om koffie te drinken, en jij rijdt zo door?

wasch123 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sins wanneer wordt een SMART gerepareerd met fiets onderdelen?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Sinds de prijzen de pan uit rijzen bij de Smart-centers.
Dan wordt je vanzelf vindingrijk!

Sytze

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou, lachen dit! ik ben ook net klaar met zo'n playmobiel ding. Das toch echt niet normaal zo'n ding. Typisch horlogemakers, die halen ook het hele binnenwerk eruit. en als je dan zo'n portier eens goed bekijkt stelt dat toch ook niks voor. dat dat mag! levensgevaarlijk.Ik moet er een raammechaniek voor gaan bestellen, maar vrees dat ik een heel portier mee ga krijgen....

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

dit is nog niks TIM... ik wilde een keer een lamp voorzijde vervangen das pas lekker friemelen.. en vooral toen het beugeltje die de lamp vasthoud er ook nog af wipte en naar beneden viel.....[url=http://imageshack.us][img]http://img215.imageshack.us/img215/3225/...[/img][/url] nadien wist ook hoe zo'n compleet front bevestigd zat...[url=http://imageshack.us][img]http://img227.imageshack.us/img227/4945/...[/img][/url] gloof dat het toen alweer donker werd toen ik klaar was..

en dan moet er een klant bij staan......[url=http://imageshack.us][img]http://img157.imageshack.us/img157/4751/...[/img][/url]

paul,

wasch123 (0) PRO, 17 jaar geleden

Raam mechanisme zit er zo in, even de deurplaat verwijderen en dan de binnen zijde. Een paar pop nagels uitboren en dan is ie los. De montage gaat in omgekeerde volgorde.

Een lampje vervangen is best wel makkelijk zelfs als er klanten bij staan. Tijdens het monteren gewoon even een praatje maken en het lampje zit er zo in.

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

whow richard, ben jij dan ook zo handig met een ruitenwisser mechaniek? moet ook de hele voorkant voor af zeker? vond play-mobiel toch een stuk leuker vroeger, nu dit weer!

richard wasch (0) PRO, 17 jaar geleden

@ Tim,

Voor het wissermechaniek moet je inderdaad de neus demonteren. Dan de koplampen verwijderen en natuurlijk ook de wisserarmen. Wanneer je het stangenstelsel ook los maakt heb je meer bewegings ruimte.Het mechaniek kan je dan zijwaarts verwijderen. Bij montage moet je er wel op letten dat de juiste positie bepaald wordt om het stangenstelsel weer te monteren, staan deze verkeerd dan gaan de wisserarmen naar beneden i.p.v. boven en trek je het stangenstelsel krom.

Suc6.

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

bij mij ist probleem dat de ruitenwissers niet goed terug komen. je hoort de motor dan kreunen maar er gebeurt niks. mijn idee was alles uit elkaar, schoonmaken en invetten en weer gaan. of is dit een euvel van zo'n auto (tje) en is het veel verstandiger het spul te vervangen? persoonlijk heb ik het niet zo op die constructie van zo'n smart dus iedere tip om zo'n klus snel te klaren is welkom!

richard wasch (0) PRO, 17 jaar geleden

De constructie is het zelfde als bij een ander merk, alleen iets anders weggewerkt.
Het lijkt er toch op dat het stangenstelsel niet in orde is.
Invetten heeft geen zin, gewoon loshalen en dan de defecte delen herstellen of vervangen.

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

bedoel meer weghalen van de voorkant. dat ruitenwisser mechaniek op zich zal wel lukken, maar voor die voorkant heb ik wel schrik zeg maar.... zal wel weer een tijdrovende klus worden vrees ik?

richard wasch (0) PRO, 17 jaar geleden

Valt mee, het grilletje kan verwijderd worden door gebruik te maken van een platte schroevendraaien. Er zitten aan de bovenkant 3 en aan de onderkant 4 gkeufjes waar de schroevendraaier in past. Op die manier wordet de vergrendeling ontgrendeld.Aan de linker en rechter zijkant zie je 2 3hoekige kapjes met een torx 27, deze verwijderen, dan aan de binnenzijde 4 torx boutjes losdraaien maat 25. Zowel links als rechts, als je deze los hebt, kan de de complete neus eraf nemen. Voor de rest wijst het vanzelf. Het demonteren van de neus kost hooguit 5 minuten.Mocht je nog vragen hebben, ben bereikbaar bij smart center Utrecht.

Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.