Smart Fortwo: Blokkerend wiel. Help!

Bouwjaar: 1999

Je wil het niet geloven.... Smart normaal rijdend in garage gezet. Een paar dagen later geen beweging meer in te krijgen.
Wat blijkt? Alleen linker achterwiel zit muurvast. Bij het heen en weer duwen schuift het blokkerende linkerachterwiel gewoon over de garagevloer. De enige speling die voelt is de beweging van de remsegmenten. Uiteraard staat handrem los en bak in neutraal. Oplossing?

autoleven

Geplaatst door autoleven (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart mini? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Adri,deze auto's hebben heel gauw last van vast zittende remsegmenten. Dat is de oorzaak, met rubber hamer op binnenkant velgrand slaan doet hem lossen.

autoleven (0), 18 jaar geleden

Ik heb wel op de banden geslagen Sytze maar zonder resultaat.
Je hebt weinig ruimte onder die wielkast. Bedankt voor je reactie Sytze ik ga het nogmaals proberen.

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

evt.klap met hamer tegen ankerplaat(natuurlijk met "gevoel")

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Adri je moet wel op de velg slaan anders gebeurd er weinig!

autoleven (0), 18 jaar geleden

Sytze en Hub: Ik heb het wiel er afgehaald en de torxschroef verwijderd. Toen heb ik op het naafgedeelte van de remtrommel geslagen waardoor hij los kwam. De rem meteen maar schoongemaakt en trommel uitgeschuurd. Je gelooft toch niet dat die remschoenen zo hardnekkig aan die trommel blijven kleven? Nogmaals bedankt voor jullie antwoord!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart mini of stel zelf een nieuwe vraag.